Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Μετά από 22 χρόνια απέκτησε ελληνική ιθαγένεια: «Τρομερό με τι μπορεί να χαρεί κανείς, με τα αυτονόητα»

 Όταν ολοκληρώθηκαν όλα τα νομικά και γραφειοκρατικά θέματα και ο Γιώργος επιτέλους κρατούσε στα χέρια του την ελληνική ταυτότητα. Ο Γιώργου Εμμάνουελ Καστανά έχει ζήσει στην Ελλάδα από τη γέννησή του και έχει ενσωματωθεί πλήρως στον ελληνικό πολιτισμό και την κοινωνία.Παρά το γεγονός ότι είχε ζήσει όλη τη ζωή του στην Ελλάδα, η έλλειψη ελληνικής ταυτότητας ήταν κάτι που τον δυσκόλευε. Αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει διάφορα πρακτικά προβλήματα και περιορισμούς λόγω του ότι δεν είχε πολιτογράφηση. Παρ' όλα αυτά, δεν έχασε ποτέ την αισιοδοξία και το κέφι του.
Η διαδικασία για να αποκτήσει την ελληνική ταυτότητα ήταν μακροχρόνια και πολύπλοκη. Απαιτήθηκε πληθώρα έγγραφων αλλά ο Γιώργος δεν εγκατέλειψε ποτέ.


Όταν ολοκληρώθηκαν όλα τα νομικά και γραφειοκρατικά θέματα και ο Γιώργος επιτέλους κρατούσε στα χέρια του την ελληνική ταυτότητα. Το βίντεο που δημοσίευσε με την συγκίνηση στα μάτια του, δείχνει πόσο πολύ ήθελε να ανήκει πλήρως σε αυτήν την χώρα.


Η μητέρα του και η αδερφή του, βλέποντας τον να κρατάει τη νέα ταυτότητα, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα συγκίνησης. Ήταν μια στιγμή γεμάτη συναισθήματα, καθώς όλη η οικογένεια αισθανόταν πως τελικά η προσπάθεια και η αφοσίωση του Γιώργου είχαν ανταμειφθεί. Το βίντεο έχει γίνει viral στην πλατφόρμα του TikTok, καθώς έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο προβολές, με τους χρήστες του διαδικτύου να αισθάνονται την χαρά του νεαρού.

Η ιστορία του Γιώργου έγινε σύμβολο ελπίδας και αποτελεί υπενθύμιση για τη σημασία της ανθρώπινης διακριτικότητας και αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου