Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Πόσο ρεαλιστικά είναι τα «ΘΕΛΩ» μας;


Σύμφωνα με μια κινέζικη φιλοσοφία "Το τσουβάλι των επιθυμιών δεν έχει πυθμένα".
Στο καθημερινό μας λεξιλόγιο η πολλαπλή χρήση του "ΘΕΛΩ" μας κατακλύζει! 

👉 « Η επιθυμία αυτή είναι ανήθικη!» είπε η Συνείδηση.
👉 «Είναι βλαβερή!» δήλωσε η Υγεία.
👉 «Αποδοκιμάζεται αυτή η επιθυμία !» φώναξε η Κοινωνία.
👉«Δοκίμασε τη !», ψιθύρισε η Καρδιά. 
✋ Τότε ο Εγκέφαλος είπε στους νευρώνες του " Σταματήστε τον έλεγχο των συναισθημάτων"! Σε κάθε επιθυμία ουσιαστικά θα πρέπει να τίθεται το ερώτημα: «Τι θα μου συμβεί αν πραγματοποιηθεί αυτό που θέλω και τι αν δεν πραγματοποιηθεί;» Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κύρια επιθυμία να γνωρίσεις την ίδια σου την ψυχή θα δώσει τέλος σε όλες τις άλλες επιμέρους επιθυμίες. 

Να ξέρετε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η όποια επιθυμία μας, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση που έχουμε για την υλοποίηση της. Εμείς είμαστε εκείνοι που βάζουμε τροχοπέδη και σαμποτάρουμε τον εαυτό μας.
Πόσες φορές έχουμε σκεφτεί: Δεν μπορώ να το κάνω αυτό, είναι δύσκολο, ή αυτό που επιθυμώ είναι αδύνατον να γίνει....! Θέτοντας την όποια περιοριστική πεποίθηση, αποδυναμώνουμε την ίδια μας την προσπάθεια. 

Οι πεποιθήσεις είναι ο επαναλαμβανόμενος τρόπος σκέψης που έχουμε διδαχθεί και έχει αυτοματοποιηθεί στον εγκέφαλο μας. Αν δηλαδή επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου, πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάτι, γίνεται βιωματικά αληθινό για εκείνον που το αναφέρει.

Αν όμως αλλάξεις τις δηλώσεις σου σε θετικές πεποιθήσεις μέσω της ενδυνάμωσης των θετικών σκέψεων που υποστηρίζουν τις επιθυμίες σου, τόσες περισσότερες θετικές αλλαγές θα δεις στην ζωή σου. Εστίασε αρχικά την σκέψη σου, αν θες να νιώσεις πραγματικά πλούσιος, απαρίθμησε όλα τα καλά που έχεις στην ζωή σου και δεν αγοράζονται με χρήματα. 

  • Είσαι Ευγνώμων; 
  • Νιώθεις Χαρά; 
  • Λες Ευχαριστώ για όλα αυτά που έχεις ήδη; 
Η Ευγνωμοσύνη είναι το καλύτερο γιατρικό που μας θωρακίζει από την αρνητικότητα και θεραπεύει το δίπτυχο, σώμα/ψυχή. Λειτουργεί σαν αποτελεσματική προσευχή που προσελκύει Θαύματα. Ανακάλυψε την, κάνοντας καθημερινά άσκηση διαλογισμού μέσω των θετικών δηλώσεων.
Θα γίνουν πηγή έμπνευσης και θα σε φέρουν πιο κοντά στα πραγματικά σου "ΘΕΛΩ."
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου