Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Facekinis: Για ποιο λόγο οι άνθρωποι στην Κίνα φοράνε περίεργες μάσκες την στιγμή που κολυμπάνε

Ο υδράργυρος έχει ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου (95 βαθμούς Φαρενάιτ) και σε ορισμένες περιοχές της Κίνας, η θερμοκρασία της επιφάνειας έχει φτάσει ακόμη και τους εντυπωσιακούς 80 βαθμούς Κελσίου.Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σε επίπεδα ρεκόρ στο καυτό Πεκίνο, με μια μοναδική τάση μόδας κατακτά την πόλη. Το πιο καυτό νέο αντικείμενο στους δρόμους είναι το «facekini», μια μάσκα προσώπου με τρύπες για τα μάτια και τη μύτη του χρήστη, που παρέχει μέγιστη κάλυψη από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Επιπλέον, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μεταφέρουν φορητούς ανεμιστήρες και φορούν καπέλα με φαρδύ γείσο και ελαφριά μπουφάν από ύφασμα ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία για να προστατευτούν από την καυτή ζέστη.

Ο υδράργυρος έχει ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου και σε ορισμένες περιοχές της Κίνας, η θερμοκρασία της επιφάνειας έχει φτάσει ακόμη και τους εντυπωσιακούς 80 βαθμούς Κελσίου. Καθώς οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να ανεβαίνουν, η προστασία του δέρματός σας από το μαύρισμα έχει γίνει κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.


Τα facekinis, ειδικότερα, έχουν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα λόγω της αποτελεσματικότητάς τους στην πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων και άλλων δερματικών προβλημάτων που προκαλούνται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Τα τοπικά καταστήματα αναφέρουν σημαντική αύξηση των πωλήσεων αυτών των μασκών πλήρους προσώπου σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών αγκαλιάζουν αυτή την τάση. Το κύριο μέλημά τους είναι η προστασία του δέρματός τους από πιθανές δερματικές ασθένειες και ηλιακές κηλίδες, κοινούς κινδύνους που συνδέονται με την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου