Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Τα τατουάζ ήταν για εγκληματίες στην αρχαία Ελλάδα


Τα τατουάζ θεωρούνταν σημάδι «ετερότητας» στην αρχαία Ελλάδα, καθώς στην αρχαία ελληνική κοινωνία είχαν τατουάζ είτε ξένοι είτε σκλάβοι, εγκληματίες και αιχμάλωτοι.


  Η τροποποίηση του σώματος, όπως τα τατουάζ και τα τρυπήματα, ήταν κοινά σε όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες σε όλο τον κόσμο από τη νεολιθική εποχή. Οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να τροποποιήσουν το σώμα τους με τατουάζ για διάφορους πολιτιστικούς, θρησκευτικούς και αισθητικούς λόγους εδώ και αιώνες. Ενώ το τατουάζ αναπτύχθηκε ανεξάρτητα σε πολλούς πολιτισμούς, οι Έλληνες ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που άρχισαν να βάζουν μελάνι στο δέρμα τους, καθώς ιστορικά αρχεία χρονολογούν τα αρχαία ελληνικά τατουάζ ήδη από τον 5ο αιώνα π.Χ. 

 Το τατουάζ έχει γίνει μέρος της επικρατούσας τάσης σε μεγάλο μέρος του κόσμου τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς προηγουμένως συνδέθηκε με την εγκληματικότητα σε πολλά μέρη. Μια δημοσκόπηση του 2019 έδειξε ότι τρεις στους δέκα Αμερικανούς είχαν τουλάχιστον ένα τατουάζ και αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου