Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Τι θα απογίνουν τα θρυλικά σακάκια της Άνγκελα Μέρκελ;

Επί 16 χρόνια στην Καγκελαρία, η Άνγκελα Μέρκελ φοράει χρωματιστά σακάκια της με το ίδιο σχεδόν κόψιμο.Tα μπλέιζερ στις δημόσιες εμφανίσεις της όλα αυτά τα χρόνια, θα αναγκαστεί να τα βάλει στην ντουλάπα της στις 22 Νοεμβρίου του 2021, όταν θα πει το μεγάλο «αντίο» στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας.

Για την τύχη των μπλέιζερ σε όλα τα χρώματα μίλησε η Μέρκελ σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».

«Μπαίνουν στη συλλογή μεταχειρισμένων ρούχων», όπως είπε στην γερμανική εφημερίδα. «Δεν θέλω να μετατρέψω τα μπλέιζερ σε εκθέματα. Δεν δίνω ρούχα σε μουσεία», ξεκαθάρισε η απερχόμενη Καγκελάριος της Γερμανίας.



Η ίδια παραδέχτηκε επίσης ότι, με το χρώμα του σακακιού της ήθελε πολλές φορές να περάσει ένα πολιτικό μήνυμα. «Μερικές φορές», όπως είπε, «ήθελα να στείλω ένα πολιτικό μήνυμα».

Ήδη από το 2015 είχε πει στην εφημερίδα «SZ»: «Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να φορέσω σκούρα χρώματα.Γιατί ξέρω ότι θα σταθώ μπροστά από λευκό φόντο... Και μερικές φορές έχω την επιθυμία να φορέσω κάτι έντονο», προσθέτει.

Συχνά, όπως παραδέχεται, «δεν υπάρχει χρόνος για να επιλέξω το χρώμα του σακακιού που θα φορέσω».

Σε ότι αφορά το πολιτικό μέλλον της Γερμανίας, η Μέρκελ δήλωσε: «Γνωρίζω τι έχουμε πετύχει στις κυβερνήσεις που είχα τα ηνία»...

Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι εάν θα μείνει άυπνη επειδή θα αναλάβουν οι Σοσιαλδημοκράτες την Καγκελαρία, η Μέρκελ απάντησε αρνητικά. «Θα υπάρξουν πολιτικές διαφορές, αυτό είναι αυτονόητο. Μα μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη» είπε. Για το τι θα κάνει όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, είπε ότι έχει πλήρη μεσάνυχτα.

Τι συμβαίνει στην ντουλάπα της Μέρκελ

Στην ντουλάπα της, η Μέρκελ δεν βάζει ποτέ άρωμα. Μόνο ένα σαπούνι. Έτσι κι αλλιώς, η απερχόμενη Καγκελάριος της Γερμανίας δεν χρησιμοποιεί ποτέ κολόνια για να μοσχομυρίζει.

Τα μπλέιζερ που φοράει από το 2005, όταν ανέλαβε την Καγκελαρία της Γερμανίας, έχουν μικρό γιακά και τρία ή τέσσερα κουμπιά.

Από το 2007, υπεύθυνη για τις στιλιστικές της εμφανίσεις είναι η σχεδιάστρια Μπετίνα Σένμπαχ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild.

Όταν ήταν ακόμη υπουργός, η Μέρκελ φορούσε φορέματα, ακόμη και φούστες. Ωστόσο, μόλις ανέλαβε τα ηνία της χώρας στις 22 Νοεμβρίoυ του 2005, τότε βρήκε την τέλεια «στολή υπηρεσίας»: μπλέιζερ από ιταλικό ύφασμα, σκούρο παντελόνι και πάντα ίσια παπούτσια.

Την Πρωτοχρονιά της αρέσει να φορά σατέν, το χειμώνα τουίντ ύφασμα και το καλοκαίρι βαμβακερά.

Όταν δεν είναι στην Καγκελαρία, βγάζει το σακάκι και φορά την αγαπημένη της μαύρη ζακέτα.

Η εμφάνισή της είναι πάντα απλή: χωρίς σκουλαρίκια, χωρίς δαχτυλίδια, αλυσίδες από φυσική πέτρα (ο αγαπημένο της χρυσοχόος είναι ο Χανς Πέτερ Βέιρχοχ.

Το αγαπημένο της κολιέ είναι φτιαγμένο από κεχριμπάρι της Βαλτικής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου