Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Porsche GT1 Strassenversion

Μια από τις μόλις 20 Porsche GT1 Srassenversion που κατασκευάστηκαν περιμένει τον επόμενο ιδιοκτήτη της, ο οποίος θα μπορεί βέβαια να διαθέσει τα περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται.
Η Porsche 911 GT1 Strassenversion είναι ένα από τα σπανιότερα μοντέλα που έχει κατασκευάσει ποτέ η γερμανική εταιρία καθώς η παραγωγή του περιορίστηκε σε μόλις 20 μονάδες προκειμένου να πάρει ομολογκασιόν η αγωνιστική έκδοση.
Ένα εξαιρετικό παράδειγμα του street-legal εξωτικού μοντέλου με πολύ λίγα χιλιόμετρα προσφέρεται προς πώληση στην Ιαπωνία, με την εκπληκτική τιμή των 10.550.000 ευρώ προ φόρων. Η εν λόγω Porsche GT1 Strassenversion είναι του 1998, βαμμένη σε λευκό με μαύρο εσωτερικό. Διαθέτει προβολείς και πίσω φώτα από την 996 και διαθέτει εξαιρετικά φαρδύ αμάξωμα με ακραία αεροδυναμικά στοιχεία και τεράστιες εισαγωγές αέρα. Είναι ένα εξαιρετικό δείγμα του μοντέλου που παρήχθη σε μόλις 20 μονάδες για τις ανάγκες της ομολογκασιόν της αγωνιστικής έκδοσης και η άριστη κατάστασή του αναμένεται να το κάνει ιδιαίτερα επιθυμητό στις τάξεις των συλλεκτών της Porsche.

Ο υδρόψυκτος boxer twin-turbo κινητήρας των 3,2 λίτρων είναι ρυθμισμένος να αποδίδει περίπου 710 ίππους, που είναι μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 544 ίππους της έκδοσης δρόμου του μοντέλου. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις, κρατάμε τα 3,7 δευτερόλεπτα για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και την τελική ταχύτητα των 310 χλμ./ώρα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που εκτινάσσει την τιμή του αυτοκινήτου, είναι πως στο συνολικό χιλιομετρητή, έχει γράψει μόλις 787 χιλιόμετρα– δηλαδή μιλάμε για ένα πρακτικά καινούργιο αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο διατίθεται προς πώληση στην James Edition μέσω της BTC Auction Cars και η τιμή του είναι 10.550.000 ευρώ (προ φόρων). Οι ενδιαφερόμενοι, αξίζει να έχουν κατά νου πως η προηγούμενη GT1 Strassenversion που πουλήθηκε, ήταν το 2017, είχε 7.900 χιλιόμετρα διανύσει και η τιμή της δεν ξεπέρασε τα 4,9 εκατομμύρια ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου