Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Maserati Grecale

 Οι δοκιμές εξέλιξης της νέας Maserati Grecale δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελαν οι άνθρωποι της εταιρείας, λόγω ενός «ανόητου» ατυχήματος μέσα στο κέντρο της πόλης του Τορίνο. Οι πρώτες φωτογραφίες της καμουφλαρισμένης Maserati Grecale, που αναρτήθηκαν στο Instagram δείχνουν το πρωτότυπο SUV να έχει χτυπήσει σε έναν από τους στύλους της πλατείας Piazza Polonia στο Τορίνο της Ιταλίας.
Αν και δεν είναι πρωτόγνωρο για ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, να έχει ατύχημα, είναι μάλλον ασυνήθιστο να συμβαίνει μέσα σε αστικό περιβάλλον. Ευτυχώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica, δεν τραυματίστηκε κανείς στο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη και ένα δεύτερο όχημα (Ford) πριν η Maserati καταλήξει στον στύλο.






Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η Grecale θα αποκαλυφθεί στις 16 Νοεμβρίου, αλλά το ντεμπούτο της αναβλήθηκε πρόσφατα για την Άνοιξη του 2022, με αιτία τη συνεχιζόμενη παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.

Το δεύτερο SUV της Maserati αναμένεται να μπει στη γκάμα της μάρκας κάτω από την Levante. Βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα (με το όνομα «Giorgio») με την Alfa Romeo Stelvio, αναμένεται να προσφέρεται με βενζίνη, ντίζελ, υβριδικό και πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.



Παρά το γεγονός ότι είναι ένα SUV, η Maserati σίγουρα θέλει να της δώσει έναν σπορ χαρακτήρα και έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα υπάρχει μια κορυφαία έκδοση Trofeo Performance η οποία θα προσφέρεται μαζί με τις GT και Modena.

Δυστυχώς, η Grecale δεν αναμένεται να κάνει χρήση του V8, που προέρχεται από τη Ferrari και κινούσε τις άλλες Maserati στο παρελθόν, καθώς η εταιρεία σταματά τη συνεργασία με την Scuderia.

Όπως και με άλλα οχήματα στην ιστορία της Maserati, το SUV δανείζεται το όνομά του από τον άνεμο Grecale της Μεσογείου. Συνδυάζεται με τις Ghibli, Bora, Merak, Mistral, Khamsin και Levante.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου