Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Ντύθηκε γιατρός σε νοσοκομείο κορωνοϊού στη Ρωσία για να... φροντίσει την άρρωστη γιαγιά του

Αγωνία εγγονού σε μια περίοδο που πάνω καταγράφονται πάνω από 1.000 ημερήσιοι θάνατοι από κορωνοϊό στη Ρωσία Ανησυχώντας ότι το προσωπικό του νοσοκομείου παραμελούσε τη γιαγιά του, σε πτέρυγα για ασθενείς με Covid-19, Ρώσος υποστηρίζει ότι μπήκε κρυφά στην κλινική αυτή, στη Σιβηρία και, ντυμένος γιατρός, την φρόντισε ο ίδιος.

Ο Σεργκέι, που απέφυγε να αποκαλύψει το επώνυμό του, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Rain TV ότι φόρεσε την προστατευτική στολή και μπήκε στην πτέρυγα του νοσοκομείου, στην πόλη Τομσκ. Επί τρεις ημέρες φρόντιζε τη γιαγιά του, δίνοντάς της φαγητό και τα χάπια της, ενώ της άλλαζε επίσης τους επιδέσμους και τις πάνες ακράτειας.




Ο άνδρας αυτός έστειλε μάλιστα στο πρακτορείο Reuters ένα βίντεο όπου, όπως υποστηρίζει, εικονίζεται ο ίδιος την ώρα που φροντίζει την ηλικιωμένη γιαγιά του στο νοσοκομείο. Το πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τη γνησιότητα των πλάνων.




Οι τοπικές αρχές του Τομσκ, μιας πόλης που απέχει 3.000 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, είπαν ότι ερευνούν το θέμα. Η αναπληρώτρια κυβερνήτρια του Τομσκ, Αλιόνα Λέφκο, είπε ότι συγκροτήθηκε μια επιτροπή για να ερευνήσει την υπόθεση. «Τώρα βρίσκονται στη μονάδα (…) και είναι σε εξέλιξη η επιθεώρηση», είπε.



Η καταγγελία στο Rain TV έγινε σε μια περίοδο που τα ρωσικά νοσοκομεία αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα των λοιμώξεων. Σήμερα οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν 1.163 θανάτους από Covid-19 και, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων, κρίθηκε αναγκαίο να επιβληθούν και πάλι κατά τόπους μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου