Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Ιταλία-G20: Συνάντηση Ερντογάν με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ρώμη

 Είναι η πρώτη τους συνάντηση λίγους μήνες μετά το «διπλωματικό» επεισόδιο που δημιουργήθηκε με το «sofagate» στην Άγκυρα Την πρώτη τους διμερή συνάντηση μετά το διπλωματικό επεισόδιο του "sofa gate" είχαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Ρώμη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου του G 20 και, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ήταν σύντομης διάρκειας. Η τελευταιά τους συνάντηση πάντως, στην Τουρκία δεν είχε πάει και τόσο... καλά. Τότε, είχαν αφήσει δύο καρέκλες μια για τον Τούρκο πρόεδρο και τον Σαρλ Μισέλ, αφήνοντας την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όρθια. Τα αμήχανα δευτερόλεπτα έμοιασαν με ώρες, ενώ δημιουργήθηκε διπλωματικό επεισόδιο με πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Σάρλ Μισέλ, είχε προσπαθήσει, μάταια, να δικαιολογηθεί
Η αμήχανη συνάντηση στην Τουρκία
Αυτήν την ώρα, πραγματοποείται συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι με κύρια θέματα την Λιβύη , το Αφγανιστάν και το μεταναστευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου