Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Ο υπουργός Υγείας μπήκε σε ασανσέρ με άλλους… 13 πολιτικούς!

Ο Γενς Σπαν βρέθηκε σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο και... μάλλον προκάλεσε αγανάκτηση - Συνωστισμός στο ασανσέρ, με μονο μέτρο προφύλαξης τις μάσκες

«Υπουργέ που δίδασκες…» θα μπορούσε κάποιος να πει στον Γερμανό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, που μάλλον δεν τηρεί και τόσο τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά του κορωνοϊού.
Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε δείχνει τον Γενς Σπαν με άλλους 13 συναδέλφους του να… συνωστίζονται σε ασανσέρ, με μόνο μέτρο προφύλαξης τις μάσκες: δηλαδή ένα μέτρο που δεν θεωρείται επαρκές για την 100% προστασία των πολιτών.
Η τήρηση των αποστάσεων αποτελεί βασικό μέτρο τον καιρό του κορωνοϊού. Όμως ο Γενς Σπαν μπήκε στο ασανσέρ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης Γκίσεν μαζί με τον διευθυντή της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες της περιοχής. Όλοι τους φορούσαν μάσκα.

Ειρωνεία και αγανάκτηση στο twitter

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε ευρέως και φυσικά προκάλεσε τόσο σχόλια οργής όσο και ειρωνία στο twitter. Ορισμένοι θεώρησαν ότι είναι αστείο ή φωτομοντζάς, ωστόσο πολλοί ζήτησαν να επιβληθεί σε όλους το πρόστιμο.

Χρήστης του τουίτερ έγραψε μάλιστα ειρωνικά: «Ωραίο το παράδειγμά σας», ενώ άλλος «Αγαπητέ κύριε Σπαν, την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες αντί του ασανσέρ».

Ο υπουργός Υγείας προσπάθησε βέβαια αργότερα στην συνέντευξη τύπου να δικαιολογηθεί χωρίς όμως επιτυχία. Και φυσικά το ερώτημα παραμένει: Κανένας δεν σκέφτηκε να μην μπουν στο ίδιο ασανσέρ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου