Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Ελληνικού μελιού

Το καλύτερο μέλι στον κόσμο, το οποίο κατά κοινή ομολογία είναι το Ελληνικό, βρήκε έναν ιδιαίτερα σοβαρό ανταγωνιστή, από εκεί μάλιστα που δε το περίμενε… Κανένας μας φυσικά δεν το περίμενε.
Και μπορεί να έχει σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων λόγω κορωνοϊού, όμως ένα άλλο προϊόν της Rolls-Royce, το περίφημο μέλι της, συνεχίζει κανονικά την παραγωγή του στο κτήμα της στη Μεγάλη Βρετανία.
Πρόκειται για την τρίτη σεζόν που η Rolls-Royce παράγει το δικό της μέλι στο 42 εκταρίων κτήμα της. Εκεί, στο ειδικό μελισσοκομείο που έχει δημιουργήσει η εταιρεία, ζουν οι 250.000 βρετανικές της μέλισσες που κάθε χρόνο από το 2017 παράγουν το μοναδικό μέλι της.

Στο κτήμα, εκτός των 500.000 φυτών, δέντρων κ.λπ. που απαιτούνται για τις μέλισσες είναι εγκατεστημένες και οι 6 παραδοσιακές, αγγλικού τύπου κυψέλες φτιαγμένες από ξύλο, πάνω στις οποίες το τμήμα εξατομίκευσης της Rolls-Royce έχει τοποθετήσει και τις κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι πλακέτες με την ονομασία τους.



Τα ονόματα των 5 κυψελών προέρχονται από τα μοντέλα της Rolls-Royce (Phantom, Wraith, Ghost, Dawn και Cullinan), ενώ η 6η ονομάζεται «Spirit of Ecstasy», από το όνομα του αγαλματιδίου της μάρκας.



Το μέλι που παράγεται στο τέλος κάθε σεζόν θεωρείται ένα από τα πιο μοναδικά στον κόσμο. Ονομάζεται «Η Rolls-Royce του μελιού» και προσφέρεται σε επιλεγμένους καλεσμένους και πελάτες της μάρκας.



Η Rolls-Royce έφτιαξε το μελισσοκομείο της σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στη διατήρηση των πληθυσμών της βρετανικής μέλισσας, το μέγεθος των οποίων τα τελευταία χρόνια μειώνεται συνεχώς.

Στο κτήμα, εκτός των 250.000 μελισσών, φιλοξενούνται επίσης μοναδικά φυτά, καθώς και μια πλήρως αυτόνομη εγκατάσταση κτιρίων και υποδομών που υιοθετούν τις πλέον περιβαλλοντικές τεχνολογίες για τη συλλογή νερού από τη βροχή, τη θερμική επάρκεια, τη φιλοξενία διαφόρων πτηνών κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου