Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Εκκλησία: Ικανοποίηση για το άνοιγμα των ναών

Ανοίγουν στις 4 Μαΐου οι Εκκλησίες για ατομική προσευχή με περιορισμό συναθροίσεων
έως 10 άτομα και από τις 17 Μαΐου οι λειτουργίες θα μπορούν να γίνονται με συμμετοχή των πιστών, με συγκεκριμένους κανόνες, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην Εκκλησία στο διάγγελμά του την Τρίτη λέγοντας «ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους. Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα».
Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές η Εκκλησία είναι ικανοποιημένη από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος έδειξε «ότι αναγνωρίζει και σέβεται τον ρόλο της».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι Ιεράρχες θεωρούν στην πλειονότητά τους ότι βρέθηκε η «χρυσή τομή και επικράτησε το πνεύμα μέτρου ενώ θεωρούν σωστό τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως».

Αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να καθορίσει τις ρυθμίσεις με τις οποίες θα ανοίξουν οι Ναοί προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου