Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα – 3 λύσεις που θα σε ανακουφίσουν


Είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πληγή
Βρισκόμαστε μια ανάσα σχεδόν πριν το καλοκαίρι. Ακόμα κι αν φέτος οι διακοπές δεν είναι μια από τις προτεραιότητές μας λόγω της πανδημίας, οι περισσότερες γυναίκες, τέτοια εποχή, φροντίζουμε ακόμα πιο εντατικά την επιδερμίδα μας, ώστε αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο όμορφη, λεία και λαμπερή.

Στην προσπάθειά μας αυτή, συχνά μπορεί να έρθουμε αντιμέτωπες όμως με ένα από τα πιο κοινά δερματικά προβλήματα, που δεν είναι άλλο από τις τρίχες που αναπτύσσονται προς τα μέσα, οι οποίες προκαλούν ακόμα και επώδυνες πληγές. Πρόκειται για το αποτέλεσμα των μπλοκαρισμένων θυλάκων, στους οποίους συσσωρεύονται τα νεκρά κύτταρα του σώματος και υπολείμματα σμήγματος στην επιφάνεια του δέρματος. Σε εμάς τις γυναίκες, οι τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα εμφανίζονται πιο συχνά στα πόδια, στην ηβική περιοχή και τις μασχάλες, ενώ πιο σπάνια, μπορεί να εμφανιστούν και στους γλουτούς.

Για τις αντιμετωπίσεις, υπάρχουν κάποιες άμεσες λύσεις:

Εφάρμοσε ζεστή κομπρέσα τοπικά

Εφαρμόζοντας μια ζεστή κομπρέσα πάνω στο σημείο με τη γυρισμένη τρίχα, τρεις φορές την ημέρα, για 15 με 20 λεπτά, μπορεί να μαλακώσει ο ιστός γύρω από τη φλεγμονή, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η εξαγωγή της τρίχας.

Κάνε απολέπιση

Τα νεκρά κύτταρα είναι ένας από τους λόγους που οι τρίχες τείνουν να αναπτύσσονται προς τα μέσα. Μην ξεχνάς την εβδομαδιαία απολέπιση του σώματος ή τον βαθύ καθαρισμό με προϊόν που περιλαμβάνει γλυκολικό οξύ, όπως το Glycolic Grapefruit Cleansing Lotion by Mario Badescu.



Ξέχνα τα στενά ρούχα

Η αποφυγή στενών ρούχων και η χρήση άνετων, βαμβακερών, λινών ή μεταξωτών θα βοηθήσει, ώστε να μην ερεθιστεί το δέρμα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου