Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Κουόμο κατά Τραμπ: Εξαιρετικά επικίνδυνη η πολιτικοποίηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει το θάνατο σε σχεδόν 60.000 Αμερικανούς, ενώ έχει αφήσει εκατομμύρια άνεργους
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, εκφράζοντας και πάλι με τον τρόπο του την αντίθεσή του στους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου, δήλωσε ότι ακούει τη «μουσική μιας προεκλογικής περιόδου»εν μέσω κορωνοϊού.
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ονόμασε «εξαιρετικά επικίνδυνη» την πολιτικοποίηση της αντίδρασης σε μια πανδημία που έχει προκαλέσει το θάνατο σε πάνω από 58.000 Αμερικανούς και έχει αφήσει εκατομμύρια άνεργους.
Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης ανταλλάσσει βέλη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και άλλους Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς, έκανε έναν υπαινιγμό στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Έχω ακούσει αυτήν τη μουσική στο παρελθόν. Αυτή είναι η μουσική μιας προεκλογικής περιόδου, αυτή είναι η μουσική μιας προεκλογικής συγκέντρωσης, και μπαλόνια και ‘Εμείς εναντίον αυτών’ και ‘Εμείς είμαστε οι καλοί και αυτοί οι κακοί’ και αυτό είναι δηλητήριο αυτή τη στιγμή στο σημείο που βρισκόμαστε», είπε ο κυβερνήτης στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του ιού.
Ο Κουόμο, ο οποίος είχε προηγουμένως κατακεραυνώσει την πρόταση του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ, που ανέφερε ότι Πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη θα πρέπει να είναι σε θέση να κηρύξουν πτώχευση, εάν οικονομικά παραλύσουν από την κρίση, επιτέθηκε φραστικά σήμερα εναντίον του γερουσιαστή της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ.

Ο Σκοτ, επίσης Ρεπουμπλικανός, τόνισε την Δευτέρα ότι είναι θλιβερή η ιδέα ότι «υποτίθεται ότι πρέπει να τους διασώσουμε».

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι η Φλόριντα λαμβάνει 30 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από όσα δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε ετήσια βάση, ενώ το Κεντάκι, πατρίδα του Μακόνελ, αποκομίζει καθαρή εισροή 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κονδύλια.

Η Νέα Υόρκη, αντίθετα, συνεισφέρει 29 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο ετησίως από όσα λαμβάνει πίσω σε ομοσπονδιακή βοήθεια, δήλωσε ο Κουόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου