Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Μπιλ Γκέιτς: Μίλησε ποτέ ο ιδρυτής της Microsoft για χρήση εμβολίου με μικροτσίπ;

Κορωνοϊός - Μπιλ Γκέιτς: Σε αγαπημένο θέμα κάθε συνωμοσιολόγου έχει μετατραπεί ο 64χρονος δισεκατομμυριούχος την εποχή του κορωνοϊού - Η ανάρτηση του Μαυραγάνη μία από τις πολλές που τον εμπλέκουν σε «τρελές» θεωρίες και σενάρια
Σε μια ομιλία του το 2015 ο Μπιλ Γκέιτς, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft και επικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς», είχε προειδοποιήσει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα δεν θα είναι ο πυρηνικός όλεθρος, αλλά ένας μολυσματικός ιός που θα μπορούσε να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους. Τις τελευταίες εβδομάδες και λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού η συγκεκριμένη ομιλία έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και αμέτρητες ιστοσελίδες έχουν αναπαράγει τα λεγόμενά του και όχι φυσικά για τους λόγους που ήλπιζε ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς, δηλαδή για την ανάγκη περισσότερης χρηματοδότησης της ιατρικής έρευνας.

Μέλη του αντιεμβολιαστικού κινήματος, ακροδεξιοί συνωμοσιολόγοι της διαδικτυακής ομάδας «QAnon» που υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια παγκόσμια πλεκτάνη κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και διάφοροι άλλοι φαντασιόπληκτοι χρησιμοποιούν την ομιλία του Μπιλ Γκέιτς ως «απόδειξη», ότι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει μια πανδημία για να αποκτήσει «τον έλεγχο του παγκόσμιου συστήματος υγείας».

Οι δημόσιες τοποθετήσεις και η δράση του ιδρυτή της Microsoft την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού μετέτρεψαν τον 64χρονο Γκέιτς στο αγαπημένο θέμα κάθε συνωμοσιολόγου. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος εμφανίστηκε στην τηλεόραση και αρθρογράφησε σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας, χρηματοδότησε με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια έρευνες για την παρασκευή εμβολίου και άσκησε δριμεία κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να διακόψει τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο Μπιλ Γκέιτς μετατράπηκε στον «Τζορτζ Σόρος» της εποχής του COVID-19.

Αμέτρητα σενάρια, ψευδείς ειδήσεις και σχόλια κάνουν το γύρο του διαδικτύου, κάνοντας λόγο για έναν «ιό που παρασκεύασε ο ίδιος ο Γκέιτς», για το «εμβόλιο που έχει ήδη παρασκευαστεί για να πλουτίσει» και για την ανάγκη «εμβολιασμού των ανθρώπων με ειδικό μικροτσίπ που σχεδιάζει ο ιδρυτής της Microsoft».

Αυτήν την τελευταία θεωρία συνωμοσίας την υιοθέτησε ακόμα και ο κ. Νίκος Μαυραγάνης, πρώην υφυπουργός στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην υφυπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ανέφερε χαρακτηριστικά «Γιατί άραγε η προστασία της ανθρώπινης υγείας με ένα αντίδοτο (εμβόλιο) να πρέπει "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ" να περιέχει ΒΙΟΤΣΙΠ ελέγχου, στο οποίο αναφέρεται συνεχώς ο Bill Gates;;;; Σύντομα όλοι μας θα πρέπει να διαλέξουμε το δρόμο είτε της Ελευθερίας, είτε της Υποδούλωσης... Εύχομαι να αποφευχθεί.....!!! Καλό Αγώνα φίλοι μου!.»

Στην πραγματικότητα ο Μπιλ Γκέιτς δεν αναφέρθηκε ποτέ στη χρήση εμβολίου με μικροτσίπ. Η «είδηση» δημοσιεύτηκε αρχικά στην ιστοσελίδα «biohackinfo.com» στα μέσα Μαρτίου. Το άρθρο έκανε λόγο για την τεχνολογία «quantum dot dye» η οποία αναπτύχθηκε όντως με χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς» η οποία, σύμφωνα με τους εμπνευστές της θεωρίας, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως «κάψουλα με την οποία θα εμφυτεύονται σε ανθρώπους ψηφιακά πιστοποιητικά».

Οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον κ. Γκέιτς κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο κοινό. Στο YouTube, τα 10 πιο δημοφιλή βίντεο που διαδίδουν ψέματα για τον Μπιλ Γκέιτς είχαν 5 εκατομμύρια προβολές μόνο τον μήνα Μάρτιο. Από το 2008, όταν και αποχώρησε από την Microsoft, ο Μπίλ Γκέιτς αφιερώθηκε στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα «Μπίλ και Μελίντα Γκέιτς». Με κεφάλαιο 48 δισ. δολάρια, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και χρηματοδότησε τη διανομή εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες, υποστήριξε τον οικογενειακό προγραμματισμό μέσω μεγαλύτερης χρήσης αντισυλληπτικών και χρηματοδότησε την ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών. Σε συνδυασμό με την αντιπάθειά του για τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, ο Μπιλ Γκέιτς μετατράπηκε στον ιδανικό στόχο των συνωμοσιολόγων διεθνώς.

Η πρώτη θεωρία που συσχέτιζε τον Μπιλ Γκέιτς με τον νέον ιό δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου σε ένα κανάλι στο YouTube από μέλη της ακροδεξιάς ομάδας «QAnon» και υποστήριζε ότι το ερευνητικό ινστιτούτο Pirbright Institute που χρηματοδοτείται από τον Μπιλ Γκέιτς είχε ήδη ανακαλύψει το εμβόλιο για τον ιό.

Από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, οι θεωρίες συνωμοσίας που αφορούσαν στον κ. Γκέιτς και τον ιό ξεπέρασαν κατά πολύ τις δεύτερες στη σειρά που συσχετίζουν τον κορωνοϊό με τα δίκτυα 5G. Η θεωρία για το μικροτσίπ που υιοθέτησε ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του Αλέξης Τσίπρα αποτελεί την τελευταία και αρκετά διαδεδομένη θεωρία που προσπαθεί να εμπλέξει τον ιδρυτή της Microsoft με την πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου