Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Novartis: Προς διεύρυνση το κατηγορητήριο για Παπαγγελόπουλο μετά και τις βόμβες Μιωνή

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου
παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο κ. Παπαγγελόπουλος απαίτησε την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού προκειμένου να εξασφαλίσει ευνοϊκή μεταχείριση σε δικαστικές εκκρεμότητες με την λίστα Λαγκάρντ και με αστικές αντιδικίες που είχε τότε με γνωστό εκδότη
Την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο επιταχύνουν οι αποκαλύψεις μεγατόνων του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Ο μάρτυρας υποστήριξε κατά την μαραθώνια κατάθεσή του ενώπιον των μελών της επιτροπής ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10.3.2016 παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο κ. Παπαγγελόπουλος απαίτησε την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού προκειμένου να εξασφαλίσει ευνοϊκή μεταχείριση σε δικαστικές εκκρεμότητες με την λίστα Λαγκάρντ και με αστικές αντιδικίες που είχε τότε με γνωστό εκδότη.



Ο ίδιος προσκόμισε στην επιτροπή και κείμενο συμφωνίας που του προτάθηκε τότε μετά από σειρά διαπραγματεύσεων στο οποίο γινόταν σαφές ότι εάν πέσουν οι υπογραφές και καταβληθεί το απαιτούμενο ποσό ύψους 350.000 ευρώ, ως «δικαστικά έξοδα», τότε μια σειρά εισαγγελέων και δικαστικών λειτουργών θα αρχειοθετήσουν όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις οι οποίες αφορούσαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα εις βάρος του Δημοσίου και άρα δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συμβιβασμού μεταξύ δύο ιδιωτών.

Παπαγγελόπουλος: Με παρακάλεσε ο Παππάς για την συνάντηση

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την επίμαχη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζοντας πως: «πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ. Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνής μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική».

Σχολιάζοντας δε, τις καταγγελίες Μιωνή περί ωμού εκβιασμού και απαίτησης καταβολής ποσού 350.000 ευρώ, ο κ. κ. Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για «δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει».

Διεύρυνση κατηγορητηρίου

Πλέον, μετά τις αποκαλύψεις Μιωνή το ερευνητικό πεδίο της προανακριτικής επιτροπής λαμβάνει νέες ποινικές διαστάσεις με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον κ. Παπαγγελόπουλου με επιπρόσθετα αδικήματα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μιωνή εκτός απο την κατάθεσή του στην προανακριτική προχώρησε την Τετάρτη και σε υποβολή μήνυσης κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, γνωστού εκδότη και δημοσιογράφων για τα εγκλήματα: α) της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, β) της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης («συμμορίας») γ) της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και δ) της απόπειρας δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας κατέθεσε και σειρά εγγράφων που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του. Υπό αυτά τα δεδομένα τις επόμενες ημέρες αναμένεται από την δικαιοσύνη ο σχηματισμός δικογραφίας και η διαβίβασή της αμελλητί στην Βουλή προκειμένου να συσχετιστεί με τις εργασίες της προανακριτικής.



Την ίδια ώρα το προεδρείο της προανακριτικής απηύθυνε αίτημα στην επιστημονική επιτροπή της Βουλής προκειμένου του υποδείξει τον ορθό τρόπο που θα γίνει η ενίσχυση του κατηγορητηρίου.

Το πιθανότερο είναι να απαιτηθεί νέα συμπληρωματική πρόταση προς την Ολομέλεια προκειμένου η εθνική αντιπροσωπεία να εγκρίνει την επέκταση του καταλόγου των υπο διερεύνηση ποινικών αδικημάτων που τυχόν τέλεσε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται στο τέλος της επόμενης εβδομάδας να υπάρξει διευρυμένη συζήτηση στην Ολομέλεια.

«Βόμβες» Μιωνή: Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε χρήματα μέσα στο Μαξίμου

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μιωνή κατά την εξέτασή του στην προανακριτική της Βουλής ωμό εκβιασμό και απαίτηση καταβολής ποσού 350.000 ευρώ από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος απαίτησε την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού προκειμένου να ρυθμιστούν νομικές εκκρεμότητες από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, ο Σάμπυ Μιωνή είπε - σύμφωνα πάντα με πηγές της προανακριτικής – ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε ποσό ύψους 350.000 ευρώ σε συνάντηση που είχαν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προκειμένου να πληρωθούν τα δικαστικά έξοδα του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη με τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη λόγω δημοσιευμάτων που ενέπλεκαν τον επιχειρηματία με την περίφημη λίστα μεγαλοκαταθετών.

Η συνάντηση σύμφωνα με τον μάρτυρα έγινε στις 10 Μαρτίου 2016 στο υπουργικό γραφείο του κ. Παππά.

Ο Σάμπυ Μιωνή φέρεται να είπε ότι ο μηχανισμός Ρασπούτιν λειτούργησε ως «εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο» και μέλη γνωστούς δημοσιογράφους και εκδότες ενώ προανήγγειλε κατάθεση μήνυσης για σύσταση συμμορίας για δωροληψία και εκβιασμό.

Είπε ότι με συκοφαντικά δημοσιεύματα τον στοχοποίησαν ως εμπλεκόμενο στην λίστα Λαγκάρντ ώστε στην συνέχεια να απαιτήσουν μέσω του κ. Παπαγγελόπουλου χρηματικό ποσό για να διευθετηθούν οι δικαστικές του υποθέσεις.

Ο ίδιος κατέθεσε μάλιστα έγγραφο το οποίο παρουσίασε ως εξής: «Οι κκ. Φιλιππακης και Τάρκας για να μου αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν ότι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις. Σας καταθέτω αυτό το έγγραφο. Όλα όσα συνέβησαν σε μένα χρησιμοποιώντας το όνομα Παπασταύρου ήταν οι πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τον πλουτισμό αλλά και το πολιτικό όφελος. Αυτό που έγινε από αυτή την εγκληματική οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους».

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διακόπτουν συνεχώς τον μάρτυρα. Διαρροές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπεύδουν να υποστηρίξουν «άνθρακες ο “θησαυρός” Μιωνή. Τα “πραγματικά περιστατικά” είναι από γελοία έως εξαιρετικά γελοία».

Σε κάθε περίπτωση ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει το υλικό για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο μάρτυρας είπε: «Αυτά που θα καταθέσω σήμερα εδώ και για τα οποία στη συνέχεια θα καταθέσω μήνυση πιστεύω ότι συνδέονται με την υπόθεση που ερευνάτε σε αυτή την Επιτροπή. Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ.Παπαγγελόπουλου, του κ.Φιλιππάκη, του κ.Τάρκα και της κ.Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τάρκα. Ολοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρονο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις».

Ραγκούσης και Λάππας διακόπτουν τον μάρτυρα και διαμαρτύρονται γιατί ο μάρτυρας συμβουλεύεται σημειώσεις του. Επικρατεί αναταραχή

- Ι.Μπούγας: Αφήστε τον μάρτυρα να καταθέσει. Φαίνεται να μην θέλετε να καταθέσει.

«Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Το γεγονός οτι ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου κ. Παπασταύρου που ήταν και σύμβουλος του ΠΘ Σαμαρά μας. Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ενα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι από αυτή την σημαία έγινε Υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Άγγελος Μεταξάς, συνέταιρός μου, δικαιώθηκε όπως και ο Παπασταύρου. Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κ. Τάρκας πιστεύω οτι είναι εκείνος που με κατήγγειλε στις αμερικανικές αρχές, μετά οι αμερικάνοι άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της Δημοκρατίας ότι με ψάχνει το FBI και απίστευτα επίσης δημοσιεύματα που μας παρουσίαζαν ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν», είπε σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο μάρτυρας.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

«Φτάνουνε τώρα στις 10 Μαρτίου, οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο, για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Ήταν σαφές οτι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Επίσης ήταν σαφές σε μένα ότι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτης. Ο Ν.Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε «και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει». Εννοώντας τον Φιλιππάκη. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Οφείλω να πω ότι ο Ν. Παππάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα. Εγώ του δήλωσα ότι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε. Ήταν σαφές: ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σάμπυ Μιωνή υπογράμμισε προς τα μέλη της προανακριτικής πως έχει το υλικό για να αποδείξει κάθε λέξη των καταγγελιών του και πως αν του το ζητήσει η Δικαιοσύνη θα το προσκομίσει.

- Δ. Μαρκόπουλος: Είπατε οτι έχετε στοιχεία για όσα μας καταθέτετε. Έχετε και ηχητικά ντοκουμέντα;

- Σ.Μιωνή: Δεν υπάρχει λέξη που να σας έχω πει και να μην έχω αποδείξεις γι αυτό. Όποτε μου ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη θα τα καταθέσω.

Παράλληλα, ανέφερε ότι μεταξύ της δική του υπόθεσης και της σκευωρίας Novartis υπάρχουν κοινοί πρωταγωνιστές.

-Ι.Μπούγας: Είπατε ότι διακρίνετε κοινά στοιχεία μεταξύ της υπόθεσής σας και της Νοβάρτις

-Σ.Μιωνή: Καταγγελία στην Αμερική, ψευδομάρτυρες. Και μάλιστα τα ίδια πρόσωπα. Τουλουπάκη, Ντζούρας... και η δική μου υπόθεση και η Νοβάρτις πρόκειται για μένα μία οργανωμένη προσπάθεια εγκληματικής οργάνωσης.

-Δ.Μαρκόπουλος: Στη συνάντηση του Μαξίμου τί διαπιστώσατε;

-Σ.Μιωνή: Κοιτάξτε να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Θέλω όμως να πω ότι ο Ν.Παπάς ένιωσε οτι ντροπιάστηκε για όσα είπε ο Παπαγγελόπουλος αλλά και με το χαρτί που του έδειξα μετά. Ήταν πεσμένα τα φτερά του για όσα έκανε ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος όμως τους είχε παραμυθιάσει, ένιωθα οτι είχε μεγάλη εξουσία και στα θέματα της Δικαιοσύνης θα έλεγα πως ήταν κράτος εν κράτει. Η τότε κυβέρνηση είχε υιοθετήσει ένα ψέμα για τον κ.Παπασταύρου, ο οποίος ήταν πολιτικό εργαλείο, και μετά προσπαθούσαν να το μαζέψουν.

-Δ.Μαρκόπουλος: Είπατε ότι έχετε στοιχεία για όσα μας καταθέτετε. Έχετε και ηχητικά ντοκουμέντα;

-Σ.Μιωνή: Δεν υπάρχει λέξη που να σας έχω πει και να μην έχω αποδείξεις γι' αυτό. Όποτε μου ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη θα τα καταθέσω

-Δ.Μαρκόπουλος: Η κα Τουλουπάκη είχε εμπλοκή;

-Σ.Μιωνή: Σοβαρά μιλάτε; Προφανώς. Βγάζει παράνομα εντάλματα και όλα τα άλλα. Δεν συζητώ οτι η κα Τουλουπάκη ήταν μέλος αυτής της ομάδας. Είναι παιδί του Παπαγγελόπουλου και κολλητή της Παπαδάκου όπως η δεύτερη μου έχει πει»

-Σ. Μιωνή: θεωρώ ότι ο Τσίπρας είχε καταλάβει τι γίνεται

-Β.Μπιάγκης: Στο συμφωνητικό που μας δώσατε ποιος το συνέταξε; Εδώ γράφει στην δεύτερη σελίδα μια σειρά από ενέργειες που γινόντουσαν από δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς περιγράφοντας τες με πολλες λεπτομέρειες. Ποιος έχει την δυνατότητα να δώσει τέτοιες διαβεβαιώσεις

-Σ.Μιωνής: Ήτανε φανερό οτι Φιλιππάκης - Παπαγγελόπουλος είχανε παρα πολύ στενές σχέσεις.

-Β.Μπιαγκης: Με αυτα που γράφονται στο συμφωνητικό είναι σαφές οτι εχουν την δυνατοτητα να παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη;

-Σ.Μιωνης: Ειναι ξεκάθαρο οτι πρόκειται για ενα παραδικαστικό κύκλωμα. Ολοι καταλαβαίναμε οτι αυτοι που τα δημιούργησαν ειχαν τη δυνατοτητα να τα πάρουν πισω. Η αίσθηση μας ηταν οτι το συστημα Τουλουπάκη Παπαγγελόπουλου που τα έστησε το ίδιο συστημα θα μπορουσε να τα ξεστήσει.

-Δ.Μπιαγκης: Είπατε οτι ο Παπασταύρου ήταν πολιτικο εργαλείο επί λέξει για να κερδίσουν πολιτικα οφέλη. Αν ο Παπασταύρου ηταν εργαλείο ο τελικός στόχος ποιος ήταν;

-Σ.Μιωνης: Ο Παπασταύρου ήταν το μέσο. Ο τελικός στόχος ηταν ο πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ.

-Δ.Μπιαγκης: Ο κ.Παπαγγελοπουλος μιλά σήμερα με δήλωση του για ύπαρξη παράνομης μαγνητοφώνησης συνομιλίας στο Μέγαρο Μαξίμου με δύο Υπουργούς». Υπάρχει τέτοια μαγνητοφώνηση;

-Σ.Μιωνης: Έχω στη διάθεσή μου ό,τι χρειάζεται για να αποδείξω όσα λέω μέχρι κεραίας.

-Δ.Μπιάγκης: Μιλήσατε για συμμορία με αρχηγό Παπαγγελόπουλο. Θεωρείτε οτι όλο αυτό το πλέγμα να στηθεί από μόνο του;

-Σ.Μιωνής: Εκτίμηση θα κανω. Ο κ.Παπαγγελοπουλος με την γνώση που ειχε στα περι των δικαστικών πουλούσε στην κυβέρνηση εκδούλευση οτι ηταν παντοδύναμος σε αυτον τον τομέα και μπορούσε να τους ελέγξει τη Δικαιοσύνη. Εγώ θεωρώ οτι ο κ.Τσίπρας είχε καταλάβει τί γίνεται. Δεν είμαι σίγουρος οτι μπορούσε να το σταματήσει.

-Σ. Μιωνή: τον Σαμαρά δεν τον γνωρίζω

-Κ.Καραγκούνης: Υπήρξε ποτέ συνάντησή σας με τον κ.Σαμαρά;

-Όχι ποτέ. Τον κ. Σαμαρά δεν τον γνωρίζω. Και ουδέποτε τον συνάντησα

-Κ.Καραγκούνης: Σας έγινε ποτέ πρόταση οικονομικής συναλλαγής επι κυβέρνησης Σαμαρά;

-Σ.Μιωνης: Όχι ποτέ. Εμένα είναι φίλος μου ο Σταύρος Παπσταύρου. Και όμως ποτέ δεν συναντηθήκαμε στο Μαξίμου. Όταν βρισκόμασταν για καφέ ήταν κάπου κοντά στο Μαξίμου αλλά ποτέ δεν πήγα εκεί.

-Κ.Καραγκούνης: Να πάμε πάλι στη συνάντηση στο Μαξίμου. Είπατε οτι ο κ.Παπαγγελοπουλος έθεσε ζήτημα κάλυψης πληρωμής των εξόδων του κ.Φιλιππάκη. Τι είδους έξοδα ήταν αυτά;

-Σ.Μιωνής: Έμεινα έκπληκτος από την απαίτηση Παπαγγελόπουλου. Είναι δυνατόν ένας Υπουργός να ζητά αποζημίωση, λεφτά δηλαδή για λογαριασμό ενός ιδιώτη; Και μάλιστα από Υπουργό που ήθελε να εμφανίζεται ως διώκτης της Διαφθοράς;

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Μιωνή είπε ότι Τσίπρας-Παππάς γνώριζαν για την δράση του κ. Παπαγγελόπουλου ωστόσο «δεν ήθελαν να τον στεναχωρήσουν».

-Δ. Μαρκόπουλος: Πώς κανονίστηκε το ραντεβού στο Μαξίμου; Σε ποιους χώρους; Ποιος πήρε την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής;

-Σ. Μιωνή: Έγινε στο γραφείο του Παππα, πήρε τηλέφωνο ο Παππας και μάλλον η πρωτοβουλία ήταν του Φιλιππακη. Έγινε η συνάντηση για να αποσυμπιεστεί η κατάσταση. Ήμουν εγώ και οι Παπαγγελοπουλος - Παππάς.

-Δ. Μαρκόπουλος: Πώς έγινε η συζήτηση;

-Σ. Μιωνή: Ο πρωθυπουργός και ο Παππάς είχαν καταλάβει ότι κατι βρωμάει. Ειχαν παραπλανηθεί απο Παπαγγελοπουλο. Ειχαν το εξης δίλημμα: από τη μια είχαν πέσει σε παγιδα απο την αλλη δεν ήθελαν να στενοχωρήσουν τον κύριο Παπαγγελοπουλο. Κατάλαβα οτι ο Παπαγγελοπουλος ειχε πολύ δύναμη τους βοηθούσε πολύ στη δικαιοσύνη.

-Δ. Μαρκόπουλος: Ήταν κάτι σαν κράτος εν κρατεί δηλαδή ο Παπαγγελόπουλος;

-Σ. Μιωνή: Ο Τσίπρας ηξερε τι συνέβαινε αισθανόταν άσχημα γι αυτο και προσπαθούσε να βρει λυση. Δεν τον ήλεγχαν.

-Δ. Μαρκοπουλος: Μιλήστε μας για την ανεξάρτητη εκθεση campo:

-Σ. Μιωνή: Ειναι ο πιο αξιόπιστος δικαστής παγκοσμίως εναντιον της διαφθοράς. Αυθεντία. Έβαλε φυλακή τη χούντα της Αργεντινής. Αφρικανούς δικτάτορες. Το συμπέρασμά του ήταν ότι στην Ελλάδα υπήρχε κύκλωμα με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο.

Μιωνή για ηχητικό υλικό: Έκανα ό,τι ήταν απαραίτητο για να προστατευτώ

Ο επιχειρηματίας ρωτήθηκε και για την ύπαρξη ηχητικού υλικού και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

-Δημήτρης Μαρκόπουλος: Υπάρχει ηχητικό υλικό, κύριε Μιωνή; Μπορείτε να αποδείξετε όλα όσα λέτε για τα ραντεβού σας στο Μαξίμου κι άλλου; Θέλω να είστε ξεκάθαρος.

-Σ. Μιωνή: Έκανα ό,τι ηταν απαραίτητο για να προστατευτώ. Αν χρειαστεί, θα τα προσκομίσω στη δικαιοσύνη. Έχω ό,τι χρειάζεται.

Ο Παπαγγελόπουλος είχε παραμυθιάσει Τσίπρα - Παππά

Πάντως, ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι κατά την αίσθησή του ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε συμμετοχή στην απόπειρα εκβιασμού και πως η τότε κυβέρνηση είχε «παραμυθιαστεί» απο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Παράλληλα για τον Νίκο Παππά δήλωσε: «Θέλω όμως να πω ότι ο Ν.Παππάς ένιωσε ότι ντροπιάστηκε για όσα είπε ο Παπαγγελόπουλος αλλά και με το χαρτί που του έδειξα μετά. Ήταν πεσμένα τα φτερά του για όσα έκανε ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος όμως τους είχε παραμυθιάσει, ένιωθα ότι είχε μεγάλη εξουσία και στα θέματα της Δικαιοσύνης θα έλεγα πως ήταν κράτος εν κράτει. Η τότε κυβέρνηση είχε υιοθετήσει ένα ψέμα για τον κ.Παπασταύρου, ο οποίος ήταν πολιτικό εργαλείο, και μετά προσπαθούσαν να το μαζέψουν».

Ο κ. Μιωνή περιγράφοντας τον τρόπο δράσης του παραθεσμικού κυκλώματος στο οποίο μετείχε ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, συγκεκριμένοι εισαγγελικοί λειτουργοί και δημοσιογράφοι είπε: «η δράση της συμμορίας είχε τριπλό σκοπό: 1. το οικονομικό όφελος 2. το πολιτικό όφελος λόγω Παπασταύρου και 3. να σταματήσουν την ακτιβιστική μου δράση. Το δικαστικό σύστημα ήταν Τουλουπάκη-Ντζούρας-Καλούδης-Παπαγγελόπουλος».

Ειδικότερα, η περιγραφή της υπόθεσης απο τον κ. Μιωνή έχει ως εξης:

- Στοχοποίησή του με συκοφαντικά όπως υποστηρίζει δημοσιεύματα απο συγκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους

- Συγκεκριμένοι εισαγγελικοί λειτουργοί ξεκινούν έρευνα με βάση τα επίμαχα δημοσιεύματα προκειμένου να δημιουργήσουν δικαστικό κλοιό στο πρόσωπο που έχει στοχοποιηθεί

- Πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης απο την κυβέρνηση

- Πρόταση συμβιβασμού απο τα ΜΜΕ αρκεί να τους καταβληθεί υπέρογκο ποσό ως δικαστική αποζημίωση.

Προκειμένου, δε, να υποστηρίξει τους ισχυρισμού του κατέθεσε στην προανακριτική το κείμενο-πρόταση της πλευράς Φιλιππάκη προκειμένου να αποσυρθούν εκατέρωθεν μηνύσεις και αγωγές.

Το εντυπωσιακό, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, αποτελεί επιπρόσθετο στοιχείο για την ύπαρξη του μηχανισμού είναι η ωμή παραδοχή πως αν υπογραφεί η πρόταση τότε οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές θα αρχειοθετήσουν τις υποθέσεις.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων το έγγραφο αναφέρει:

«[…] Οριστικό κλείσιμο (αρχειοθέτηση) των παρακάτων ανοικτών δικαστικών υποθέσεων σε χρτονικό διάστημα 3 μηνών απο την υπογραφή του παρόντος Roadmap. Τα μέρη δύνανται να συμφωνήσουν περαιτέρω παράταση μόνο εφόσον υπάρχει αντικειμενική και ουσιαστική πρόοδος στο οριστικό κλείσιμο των παρακάτω υποθέσεων.

1) Εγκληματική Οργάνωση – Η ερευνούσα Εισαγγελική Αρχή εισηγείται ότι απο την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία και κλείνει την προκαταρκτική έρευνα, για όλα τα “εμπλεκόμενα” πρόσωπα βάζοντας την υπόθεση στο αρχείο. Στην συνέχεια, η απόφαση αρχειοθέτησης επικυρώνεται απο την Εισαγγελία Εφετών

2)Ποινική δίωξη για απάτη επι δικαστηρίου. Η 4η Ειδική Ανακρίτρια εισηγείται την αρχειοθέτηση και για τα δύο πρόσωπα που επιδίδει “τυπική κλήση”. - Άλλος Εισαγγελέας συμφωνεί στην αρχειοθέτηση και η απόφαση πάει στην συνέχεια προς επικύρωση στο Δικαστικό Τριμελές Συμβούλιο προς επικύρωση. Μετά απο 30 ημέρες η απόφαση γίνεται αμετάκλητη.

3) Μεταξάς – ΔΟΣ Κατόπιν της απάντησης που θα έρθει απο τις Ελβετικές αρχές η ΔΟΣ συμφωνεί στον τρόπο υπολογισμού και ολοκληρώνει την υπόθεση με συμφωνία αναγνωρίζοντας τις θέσεις των Ελβετικών φορολογικών αρχών»

ΣΥΡΙΖΑ: Στρακαστρούκα - Γελοίες οι καταγγελίες Μιωνή

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι οι καταγγελίες του Σ. Μιωνή είναι «γελοίες».

«Άνθρακες ο θησαυρός. Η διαφημισμένη βόμβα ήταν στρακαστρούκα δεύτερης διαλογής. Ενώ τα πραγματικά περιστατικά που έχουν περιγραφεί είναι από γελοία ως πολύ γελοία.

Η συνάντηση στην οποία αναφέρεται κ. Μιωνή έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο ισχυρισμός λοιπόν, ότι εκβιάστηκε σε συνάντηση την οποία ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς και η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε να γίνει καθίσταται ασόβαρος, ενώ οι δήθεν μίζες παραδέχθηκε ότι τελικά δεν ήταν μίζες αλλά εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ δυο ιδιωτών.

Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα με "αποκαλύψεις" για μίζες υπουργών, συνωμοσιών στο Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά, για να απαντήσει τελικά ο ίδιος ότι "Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη 100%"» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου