Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

H Diane von Furstenberg βραβεύεται με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde απένειμε το βραβείο στην Αμερικανίδα σχεδιάστρια.  Υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων,
Παρίσι: Εφτασα εκεί μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα προσέλευσης, θυσιάζοντας τα δύο προηγούμενα σόου που είχα στο πρόγραμμα, για να εξερευνήσω το ιστορικό κτίριο του 19ου αιώνα εκεί που το 1919 υπεγράφη η Συνθήκη των Βερσαλλιών. Η συγκίνηση και το δέος που με διακατέχει κοιτάζοντας τις αρχοντικές σάλες με το πορτρέτο του Ναπολέων Βοναπάρτη να δεσπόζει σε μία από αυτές, απερίγραπτο. Κατευθυνόμαστε στην κεντρική αίθουσα με τους εκλεκτούς καλεσμένους να καταφθάνουν ο ένας μετά τον άλλο. Η οικογένεια και οι φίλοι της Diane von Furstenberg ,ανάμεσά τους ο Jeff Bezos, η Natalia Vodianova με τον σύζυγό της Antoine Arnault και η Anna Wintour, αλλά και συνάδελφοί της όπως ο Christian Louboutin, η Gabriela Hearst και Julie de Libran βρέθηκαν εκεί σ´αυτή τη μοναδική για την ίδια στιγμή που επισφράγιζε και επιβράβευσε το έργο της στη βιομηχανία της μόδας. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde προσήλθε μια ώρα μετά απαστράπτουσα μέσα στην κόκκινη wrap ολόσωμη φόρμα την οποία η Diane σχεδίασε για την ίδια. Η σχέση αγάπης της σιδηράς κυρίας της πολιτικής με τη μόδα έχει καλλιεργηθεί το ίδιο άρτια με τις ηγετικές της ικανότητες με την ίδια να κατέχει μία από τις πιο αξιοζήλευτες γκαρνταρόμπες αποτελούμενη από κομψά κοστούμια και φυσικά τα αγαπημένα της μεταξωτά φουλάρια.



Ανεβαίνοντας στο βήμα η Lagarde έκανε μια σύντομη αναδρομή στην προσφορά της Αμερικανίδας σχεδιάστριας στο χώρο της μόδας εγκωμιάζοντας τον επαγγελματισμό της και επισημαίνοντας την αξία του εμβληματικού wrap dress που εκτόξευσε την καριέρα της. «Η Diane Von Furstenberg έχει πουλήσει πάνω 15 εκατομμύρια wrap φορέματα και κατάφερε συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια για το Μουσείο του Αγάλματος της Ελευθερίας», ανέφερε μεταξύ άλλων η Lagarde. Ήταν η αναγνώριση και των δύο αυτών επιτευγμάτων, καθώς και το φιλανθρωπικό της έργο και η αμέριστη υποστήριξη της γυναικείας ηγεσίας και επιχειρηματικότητας που ώθησε τη Γαλλία να της απονείμει το μετάλλιο το οποίο πέρυσι έλαβε η Maria Grazia Chiuri.

Στη συγκινητική της ομιλία η Christine Lagarde παρομοίασε το wrap φόρεμα με σύμβολο ελευθερίας που τυλίγει τη σιλουέτα των γυναικών χωρίς να την περιορίζει. Το wrap φόρεμα ήταν το πρελούδιο ενός μοναδικού στυλ για το οποίο η DVF έγινε παγκοσμίως γνωστή παροτρίνοντας τις γυναίκες να είναι ο εαυτός τους. «Μπορεί να μην ήξερες πάντα τί ήθελες να κάνεις αλλά πάντα ήξερες το είδος της γυναίκας που θέλεις να είσαι! Ήθελες να είσαι επικεφαλής!», ανέφερε με θαυμασμό η Lagarde. Ολοκληρώνοντας την ομιλία της παρομοίασε το έργο της σχεδιάστριας με αυτό της Coco Chanel και της Madeleine Vionnet υπενθυμίζοντας ότι το 2014 κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στη λίστα του περιοδικού Times με τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους -και όχι γυναίκες όπως τόνισε- στον κόσμο.

Μόλις η Lagarde καρφίτσωσε το σταυρό στο πέτο του βελούδινου φορέματος της DVF η ίδια ευχαρίστησε εξίσου συγκινημένη την γαλλική πρωτεύουσα για την τιμή που της έκανε να της απονείμει αυτό το μετάλλιο. «Αυτή είναι η υπέρτατη τιμή αναγνώρισης της δουλειάς μου και της δέσμευσής μου προς τις γυναίκες. Θέλω με τη σειρά μου να χαιρετίσω τις αξίες που πρεσβεύει το Άγαλμα της Ελευθερίας, Ελευθερία και Ελπίδα».

Περισσότερο από μία λαμπερή τελετή απονομής αυτή η βραδιά ήταν ένα ηχηρό μήνυμα γυναικείας αλληλεγγύης, αμοιβαίου θαυμασμού και επαγγελματικής επιβράβευσης από δύο δυναμικές γυναίκες με ισχυρή προσωπικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου