Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Οικογένεια Gates: Ο αρραβώνας της κόρης και...

Οικογένεια Gates: Ο αρραβώνας της κόρης και...
Εξωφρενικά πλούσιοι, σχεδόν ύποπτα φιλάνθρωποι, αταίριαστα για το οικονομικό και κοινωνικό status τους ταπεινοί. Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς μόλις αρραβώνιασαν την
πρωτότοκη κόρη τους με έναν Αιγύπτιο ευκατάστατο ιππέα. Και δεν ξέρουν πώς να γεμίσουν το 6.000 τ.μ. σπίτι τους που φαντάζει πια άδειο

«Ναγιέλ Νασάρ, είσαι μοναδικός. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με την έκπληξη που μου έκανες σε έναν τόπο με ιδιαίτερη σημασία για μας. Δεν βλέπω την ώρα να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαζί: μαθαίνοντας, μεγαλώνοντας, γελώντας και αγαπώντας ο ένας τον άλλον. Ξανά και ξανά».

Η 23χρονη Τζένιφερ Γκέιτς δεν θα μπορούσε να μη διατυμπανίσει τον αρραβώνα της με τον αγαπημένο της τα τελευταία τέσσερα χρόνια Αμερικανοαιγύπτιο μέσω κοινωνικών δικτύων στους 300.000 followers της.

Τι σόι εκπρόσωπος της γενιάς Z θα ήταν, άλλωστε, εάν έπραττε διαφορετικά; Χώρια που παρότι κόρη του πρωτοπόρου μεγιστάνα της τεχνολογίας Μπιλ Γκέιτς έπιασε πρώτη φορά κινητό τηλέφωνο στα χέρια της στην ηλικία των 14 ετών.

Η 6.000 τ.µ. οικογενειακή έπαυλη των Γκέιτς είναι χτισμένη στην όχθη της λίμνης Ουάσινγκτον, όμως η άμμος στην ιδιωτική παραλία της είναι φερμένη από την Καραϊβική Η μικρότερη κόρη Φοίβη με τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς

Μπορεί ο ιδρυτής της Microsoft και η σύζυγός του Μελίντα να ακολούθησαν μια μάλλον αυστηρή διαπαιδαγώγηση απαγορεύοντας στους τρεις απογόνους τους να σκοτώνουν τον χρόνο τους πάνω από μια φωτεινή οθόνη λίγων ιντσών (και να διαρρέουν στα κοινωνικά δίκτυα κάθε σημαντική ή ασήμαντη πληροφορία για την ιδιωτική ζωή τους), ωστόσο ο μάλλον αστραπιαίος αρραβώνας της μεγαλύτερης κόρης τους είχε τις ευλογίες τους, τις οποίες έδωσαν διαμέσου του Instagram.

Το χιονισμένο σκηνικό στο αμερικανικό ski resort που ο Νασάρ επέλεξε για την πρόταση γάμου ήταν από κάθε άποψη ειδυλλιακό. Αλλωστε και οι δύο είναι λάτρεις των σπορ και της φύσης. Βέβαια, η πιο ισχυρή συγκολλητική ουσία του δεσμού τους δεν είναι άλλη από την ιππασία.

Εκείνος είναι επαγγελματίας αναβάτης ήδη από τα 10 χρόνια του, εκείνη, αν και ερασιτέχνις του αθλήματος, έχει παραπάνω από συμπαθητικές επιδόσεις σε αγώνες και τουρνουά - ακόμα και όταν αντιμετωπίζει τις αθλήτριες φίλες της Τζορτζίνα Μπλούμπεργκ (κόρη του Μάικλ Μπλούμπεργκ), Ιβ Τζομπς (νεότερη κόρη του αείμνηστου Στιβ Τζομπς) και Τζέσικα Σπρίνγκστιν (κόρη του «Aφεντικού»).

Τι κι αν προς το παρόν συνεχίζει τις σπουδές της στην Ιατρική στη Νέα Υόρκη; Ποτέ δεν είναι αργά για μια αλλαγή καριέρας, ειδικά όταν συμβιώνεις με τον αθλητή που καρπώνεται τη συμμετοχή της ιππικής ομάδας της Αιγύπτου στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο - είχαν να δουν πρόκριση εδώ και 60 χρόνια.

Η μεγαλύτερη κόρη Τζένιφερ αρραβωνιάστηκε πρόσφατα τον Αιγύπτιο Ναγιέλ Νασάρ
Ο 29χρονος σήμερα Νασάρ γνώρισε την κόρη του δεύτερου πιο πλούσιου, μετά τον Τζεφ Μπέζος, ανθρώπου στον κόσμο στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Εκείνος ολοκλήρωνε τις σπουδές του στα Οικονομικά, εκείνη μόλις που ξεκινούσε να εντρυφά στη Βιολογία και τη Γενετική. Παρά το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμά του, που παρεμπιπτόντως περιλαμβάνει και συμμετοχές στον ετήσιο διεθνή ιππικό αγώνα που διοργανώνει η Αθηνά Ωνάση στη Nότια Γαλλία, ο αναβάτης ήταν πάντα δίπλα της. Τη στήριζε και την καθοδηγούσε.

Γεννημένος στο Σικάγο, ο Νασάρ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών και εφηβικών χρόνων του στο Κουβέιτ, όπου οι γονείς του διατηρούν αρχιτεκτονικό γραφείο με σημαντική δραστηριότητα σε μεγάλα δημόσια έργα της χώρας. Ναι, τον έχουν τον τρόπο τους, οπότε δύσκολα θα μπορούσε κανείς να ψέξει τον τρίγλωσσο νέο -μιλά άπταιστα αγγλικά, αραβικά και γαλλικά- ως προικοθήρα.

Aκόμα κι έτσι να σκεφτόταν, πάντως, θα είχε βάλει αυτογκόλ από τα αποδυτήρια, αφού οι ζάπλουτοι -η περιουσία τους εκτιμάται στα 107 δισ. δολάρια- Γκέιτς έχουν αποφασίσει ότι θα προικίσουν τα παιδιά τους μόλις με 10 εκατ. δολάρια έκαστο. «Πρέπει να χαράξουν το δικό τους μονοπάτι στη ζωή», έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο εμβληματικός geek των καιρών μας, που προφανώς θεωρεί τον αμύθητο πλούτο τροχοπέδη.

Η υπόλοιπη περιουσία της οικογένειας, ήτοι το 99,69%, θα διατεθεί στο Bill & Melinda Gates Foundation, το ίδρυμα που την τελευταία εικοσαετία δραστηριοποιείται στην εξάλειψη της φτώχειας και των ασθενειών από τον κόσμο.
Τζένιφερ και Ναγιέλ μοιράζονται το ίδιο πάθος για την ιππασία. Η Γκέιτς ερασιτεχνικά, ο Νασάρ επαγγελματικά από 10 χρόνων
Στην ουσία, ο Γκέιτς, ένας άνθρωπος με βαθιά κοινωνική ενσυναίσθηση, δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, αφού εκείνος μαζί με τον Γουόρεν Μπάφετ ανέλαβαν πρώτοι την πρωτοβουλία Giving Pledge, ενός μεταμοντέρνου κινήματος που καλεί τους έχοντες να επιστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους στην κοινωνία, και η αλήθεια είναι ότι βρίσκει ευήκοα ώτα.


Η ταπεινότητα με την οποία οι Γκέιτς αντιμετωπίζουν την επιτυχία, την επιδραστικότητα και κυρίως τα αμέτρητα χρήματά τους λένε ότι καθρεφτίζεται και στον τρόπο που αποφάσισαν να αναθρέψουν τα παιδιά τους.

Μπορεί, λόγου χάρη, μέχρι πρότινος να κατοικούσαν όλοι μαζί στην περίφημη, φαραωνικών διαστάσεων έπαυλη με το προσωνύμιο Xanadu 2.0, ωστόσο τίποτα τρυφηλό, εξεζητημένο ή επιδειξιμανές δεν υπήρχε στον τρόπο που προέβαλλαν την καθημερινότητά τους. Ή σχεδόν τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι πάλαι ποτέ ο Μπιλ Γκέιτς είχε δημοπρατήσει κάποια οργανωμένα τουρ στο απέραντο κτήμα του στη Μεντίνα της Πολιτείας Ουάσινγκτον αντί 35.000 δολάρια το κεφάλι. Ποιος όμως μπορεί να τον κατηγορήσει που ήθελε να μοιραστεί με τους συνανθρώπους του αυτό που ο ίδιος οραματίστηκε ως επί Γης παράδεισο; Φρόντισε μάλιστα με περίσσιο αυτοσαρκασμό να δώσει στην κατοικία της οικογένειας το όνομα της έπαυλης του «Πολίτη Κέιν», ίσως ως υπόμνηση ότι ένα κλουβί -ακόμη και από χρυσό- δεν φέρνει την ευτυχία.

Η Τζένιφερ με τη φίλη της, επίσης ιππέα, Σαρλότ Κασιράγκι, κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό Η 6.000 τ.μ. οικιστική ουτοπία, χτισμένη στην όχθη της λίμνης Ουάσινγκτον, διαθέτει 6 κουζίνες, 7 υπνοδωμάτια, 24 μπάνια, πισίνα 18 μέτρων -μισή εσωτερική, μισή εξωτερική-, χώρο υποδοχής στον οποίο μπορούν να χωρέσουν άνετα 200 νοματαίοι, ξενώνα, γκαράζ για 23 αυτοκίνητα, μια μικρή παραλία στρωμένη με άμμο από την Καραϊβική, γυμναστήριο, ένα τεχνητό ρυάκι όπου ζουν -προφανώς ζωή χαρισάμενη- σολομοί και μια βιβλιοθήκη 200 τ.μ. όπου φυλάσσεται ο περίφημος χειρόγραφος «Κώδικας Λέστερ» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τον οποίο ο Γκέιτς απέκτησε σε δημοπρασία αντί 35 εκατ. δολαρίων.

Φυσικά, το πατρικό της φαμίλιας διαθέτει, ήδη από τα τέλη των 90s όταν υποδέχτηκε τους ενοίκους της, όλες τις ηλεκτρονικές ευκολίες: από σύστημα παρακολούθησης μέχρι θερμικές κάμερες που αποφασίζουν πότε είναι μια καλή στιγμή για το πότισμα των δέντρων, ασύρματα ηχεία σε κάθε δωμάτιο κρυμμένα πίσω από τις ταπετσαρίες, ακόμα και υποβρύχιο ηχοσύστημα στην πισίνα. Οσο για την αξία της κατοικίας; Ο Γκέιτς αγόρασε την έκταση το 1988 αντί 1 εκατ. δολαρίων, σήμερα πληρώνει το ίδιο ποσό ετησίως σε φόρο προς το αμερικανικό δημόσιο, που εκτιμά την αξία της στα 150 εκατ. δολάρια.

Υπάρχει βέβαια και κάτι που όσο κι αν ψάξει κανείς δεν θα βρει στο σπίτι των Γκέιτς. Ή, αν το εντοπίσει, θα το βρει άθικτο. Το πλυντήριο πιάτων είναι μια συσκευή που ο Μπιλ και η Μελίντα αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Προτιμούν να πλένουν τα πιάτα με τον παλιό, καλό, χειρωνακτικό τρόπο. Είναι μια καθημερινή βραδινή ιεροτελεστία που κρατά τη φλόγα του γάμου τους ζωντανή εδώ και 26 χρόνια.
Το 2014 ο Μπιλ Γκέιτς δώρισε στη φίλιππη κόρη του Τζένιφερ ένα ράντσο αξίας 18 εκατ. δολαρίων στη Νότια Καλιφόρνια
Τα τρία παιδιά τους, η 23χρονη πολύφερνη νύφη Τζένιφερ, ο 20χρονος Ρόρι και η 17χρονη Φοίβη, επιστρέφουν πάντα στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο ύψους 6 μέτρων με τα τραμπολίνα όπου συνήθιζαν να εκτονώνουν την ενέργειά τους ως παιδιά. Η μικρότερη κόρη εξακολουθεί να ζει μαζί με τους γονείς της και το μόνο γνωστό στοιχείο γι’ αυτήν είναι ότι ονειρεύεται μια καριέρα μπαλαρίνας.

Οπως και ο αδελφός της, δεν διαθέτει λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα. Πάντως, στον Ρόρι Γκέιτς όλοι βλέπουν τη φυσική συνέχεια του πατέρα του, ένα φωτισμένο μυαλό, που αφού τελείωσε τις σπουδές του ως μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών θα τον διαδεχτεί στη Microsoft. Τη «βρώμικη δουλειά» της έξωθεν καλής μαρτυρίας έχει αναλάβει η πρεσβύτερη κόρη των Γκέιτς. Είναι άλλωστε ένας πρώτης τάξεως τρόπος να ανταποδώσει στον πατέρα της τα πλουσιοπάροχα δώρα του. Το 2014 της πρόσφερε ένα ράντσο αξίας 18 εκατ. δολαρίων στη Νότια Καλιφόρνια, ενώ δύο χρόνια αργότερα η φίλιππη Τζένιφερ απέκτησε ένα ακόμα, αξίας 8,7 εκατ. δολαρίων, στο Μαϊάμι. Ποιος να διαφωνήσει ότι ο επιτυχημένος αναβάτης αρραβωνιαστικός της είναι το πιο λαμπερό πετράδι του ιππικού στέμματός της;

Ο Μπιλ Γκέιτς παραλαμβάνει από τη βασίλισσα Ελισάβετ το έμβλημα και τον τιμητικό τίτλο του Ιππότη, υπό το βλέμμα της συζύγου του Το 99,69% της περιουσίας των Γκέιτς θα διατεθεί στο Bill & Melinda Gates Foundation για την εξάλειψη της φτώχειας και των ασθενειών από τον κόσµο Φοίβη και Μελίντα Γκέιτς Η Μελίντα βραβεύτηκε το 2014 από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ για τη συμβολή της στις διεθνείς σχέσεις (Chatham House Prize)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου