Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Πληροφορίες ότι οι Τούρκοι έχουν ανοίξει κλειστά κέντρα και στέλνουν ποινικούς για να περάσουν στην Ελλάδα

Τούρκος διακινητής παραδέχθηκε ότι με εντολή Ταγίπ Ερντογάν κατασκευάζονται σκάφη
που θα μεταφέρουν μετανάστες στην Ελλάδα - Στους μετανάστες μοιράζονται δακρυγόνα από τους Τούρκους για να τα πετούν σε Έλληνες αστυνομικούς
Καταιγιστικές είναι οι τελευταίες εξελίξεις στις Καστανιές Έβρου, με πληροφορίες ότι οι τουρκικές αρχές έχουν ανοίξει κλειστά κέντρα κράτησης όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά και τους μεταφέρουν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που μεταφέρουν οι Τούρκοι προς τον Έβρο βρίσκονται και «ποινικοί».
Ακραία προκλητική εμφανίζεται η Τουρκία η οποία ωθεί χιλιάδες μετανάστες στον Έβρο και με τη στάση της δυναμιτίζει το ήδη τεταμένο κλίμα.

Ζωηρή ανησυχία εγείρει το γεγονός ότι η γειτονική χώρα βοηθά μετανάστες στις μετακινήσεις τους προς τις Καστανιές. Εκτός από αυτό, δακρυγόνα χειρός δίνουν οι Τούρκοι σε κάποιους από τους μετανάστες.



«Προσοχή! Πρόκειται για στρατιωτικό πολεμοφόδιο. Διανεμήθηκε προς της Jandarmaya (η στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας)», αναγράφεται πάνω στο δακρυγόνο.

Οι μετανάστες, με τη σειρά τους, τα πετούν στο ελληνικό έδαφος και στους αστυνομικούς. Τραβούν την περόνη και τα ρίχνουν περίπου όπως λειτουργεί η χεροβομβίδα.

Μαρτυρία Τούρκου διακινητή: Με εντολή Ερντογάν θα στείλουμε μετανάστες στα νησιά, φτιάχνουμε σκάφη

Το κρεσέντο προκλητικότητας από την τουρκική κυβέρνηση επιβεβαιώνεται από μαρτυρία Τούρκου διακινητή ο οποίος στην ουσία παραδέχεται ότι ετοιμάζονται να μεταφέρουν πρόσφυγες στα νησιά με εντολή Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Alpha, o διακινητής δηλώνει τα εξής: «Οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή. Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν. Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές, με κόστος 7 - 8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι αν και μπορούν να μπουν 45. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20 - 25 λεπτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου