Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Επέτειος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η ευχή «Επί Γης Ειρήνη!»


Αγαπητοί μου γεια σας:
Σε λίγες μέρες θα ακουστεί και πάλι η ευχή «Επί Γης Ειρήνη!» Αλήθεια, πόσο παράξενα ακούγεται αυτή η ευχή, όταν καθημερινά αντικρίζουμε και βιώνουμε την θλιβερά οικτρή
κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρος ο πλανήτης!

Για παράδειγμα, κάθε χρόνο στο τέλος του έτους επιλέγονται 1-2 λέξεις ως ΛΕΞΕΙΣ της ΧΡΟΝΙΑΣ, λέξεις που περιγράφουν «την Κύρια Αγωνία των Ανθρώπων.» Ας δούμε ποιες είναι οι λέξεις που επέλεξε το Oxford English Dictionary:

«Κλιματική αλλαγή και Υπαρξιακός»

Σχετικά με την 1η φράση, όπως ανακοίνωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 5 Νοεμβρίου 2019, «περισσότεροι από 11.200 επιστήμονες από 153 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, συνυπογράφουν μια διακήρυξη με την οποία προειδοποιούν ότι πλέον υπάρχει, όχι απλώς κλιματική αλλαγή, αλλά κλιματική επείγουσα ανάγκη, κάνοντας λόγο για ανείπωτα ανθρώπινα βάσανα που θα καταστούν αναπόφευκτα!»

Σχετικά με την 2η φράση ή λέξη, «Υπαρξιακός», πρόκειται για μία επιλογή που σχολιάστηκε αρκετά από τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Γιατί; Επειδή το 2019 χαρακτηρίστηκε ως «Μια Δύσκολη Χρονιά για τη Γη», και ήταν επόμενο οι άνθρωποι να μπουν σε Αρνητικές Σκέψεις για την Ζωή και την Ύπαρξή τους!

Καθώς στοχαζόμαστε την ιστορική, κοινωνική, και πολιτιστική σημασία αυτών των δύο φράσεων, είναι ενδιαφέρον να αναφερθούμε σε ένα «προφητικό» άρθρο του δημοσιογράφου κ. Βίκτωρα Νέτα, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στις 9 Οκτωβρίου 2001:

«Η βία ανακυκλώνεται, οι απειλές είναι ορατές, αλλά κανείς δεν θέλει να τις βλέπει. Παρά τους τόσο καταστροφικούς πολέμους και προπαντός τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, η ανθρώπινη κοινωνία δεν έκλεισε, δεν μπόρεσε, ή δεν θέλησε να κλείσει την πύλη του φρενοκομείου.

Δυστυχώς ο πόλεμος μάς εξαπατά. Γιατί να μισούμε ο ένας τον άλλον; Είμαστε επιβάτες του ίδιου πλανήτη, πλήρωμα του ίδιου καραβιού. Νομίζω πως το όπλο του ολέθρου, είναι το μίσος που γεννιέται από πολλές αιτίες. Αυτό είναι το μέγα ερώτημα και η μεγάλη απορία για τον πολιτισμό των ανθρώπων πάνω στον πλανήτη μας.»

Πραγματικά, η θρησκευτική και πολιτική αντιπαλότητα έχουν αιματοκυλίσει και συνεχίζουν να αιματοκυλούν την ανθρωπότητα, χωρίς τέλος! Πρόσφατο παράδειγμα ο πόλεμος στη Συρία και το αθώο αίμα που χύνεται, έχει απόχρωση δύο μεγάλων θρησκειών, του Ισλάμ και του Χριστιανισμού.

Και η τραγική ειρωνεία είναι, ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία, είχε τις ευλογίες και την στήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος σε επιστολή του προς τον κ. Ρετζέπ Ερντογάν, ανέφερε τα εξής:
«Όπως ορίζει η παράδοση της Εκκλησίας μας, πάντα προσευχόμαστε υπέρ του κράτους μας, υπέρ της υγείας των ηγετών μας, της ευημερίας και της ευτυχίας του λαού μας. Προσευχόμαστε οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιτύχουν τον σκοπό τους και η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» να φέρει την ειρήνη στην περιοχή.»(!) (Βλέπετε ELLINIKA HOAXES 9/12/2019)

Καθώς λοιπόν φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι επικαλούνται τον Θεό για να νικήσουν, είναι λογικό να αναρωτηθούμε, ποιος έχει δίκιο, με ποιον εντέλει είναι ο Θεός; Και αν ο Θεός είναι ένας, ποιον θα πρέπει να ακούσει;

Συλλογιζόμενος τα όσα προανέφερα, θυμήθηκα τους στίχους ενός τραγουδιού της Σώτιας Τσιώτου, το οποίο τραγουδάει ο Κώστας Χατζής:

Τι λαμπρός πολιτισμός και τι εποχή που ζούμε,
όπου πας ηλεκτρισμός, μα το φως δε βλέπω που ΄ναι.
Μες στο σπίτι μοναξιά, έξω ερημιά θανάτου,
ο καθένας συζητά μόνο με τα βάσανά του.

SOS, SOS, SOS.
Πνίγομαι, πνίγομαι στ΄ αλήθεια,
SOS, SOS,SOS,
Προς τον κοντινότερο άνθρωπο, βοήθεια!

Ασφαλώς κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος αναρωτιέται, πού πάμε, τι θα φέρει το μέλλον; Υπάρχει περίπτωση να εκπληρωθεί ποτέ η πολυπόθητη ευχή, «Επί Γης Ειρήνη;»

Χωρίς αμφιβολία, τα όσα βιώνει η ανθρωπότητα, με τόσο φρικτό τρόπο στις ημέρες μας, εκπληρώνουν μία από τις πιο συγκλονιστικές προφητείες της Αγίας Γραφής.

Τουλάχιστον πέντε Βιβλικοί συγγραφείς, οι Απόστολοι Ματθαίος, Μάρκος, Λουκάς, Ιωάννης και Παύλος, καταγράφουν τα προφητικά λόγια που ανέφερε ο Ιησούς Χριστός, σχετικά με τις «έσχατες ημέρες»!

(Δείτε παρακαλώ τις αφηγήσεις στα ευαγγέλια Ματθαίος 24:3, 6-8, Μάρκος κεφάλαιο 13, Λουκάς 21:11, Αποκάλυψη κεφάλαιο 6, Β΄ Τιμόθεο 3:1-5, 13)

Αρχής γενομένης από το έτος 1914, όταν ξέσπασε εντελώς ξαφνικά ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, και σύμφωνα με τα λόγια της προφητείας του Ιησού, το μίσος, οι πόλεμοι, οι γενοκτονίες, η βία, η τρομοκρατία, κοινωνικές αναταραχές, έγκλημα, φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες, τυφώνες κλπ), κλιματική αλλαγή, φονικές επιδημίες και ασθένειες, οικονομική κρίση και πείνα, αλλά και ο εκφυλισμός των ηθών, κυριαρχούν πλέον στην ζωή των ανθρώπων παγκόσμια!

Υπάρχει λοιπόν ελπίδα; Ναι, η Αγία Γραφή προσφέρει σίγουρη, βέβαιη ελπίδα και παρηγοριά. Συγκεκριμένα, στην υποδειγματική προσευχή που μας δίδαξε ο Ιησούς Χριστός να προσευχόμαστε, την γνωστή σε όλους μας ως «Κυριακή Προσευχή», ή πιο συνηθισμένα, στο γνωστό «Πάτερ ημών», αναφέρονται μεταξύ άλλων τα λόγια: «Ας έρθει η Βασιλεία σου, ας γίνει το θέλημά σου, όπως στον ουρανό, και στη γη. (Ευαγγέλιο Ματθαίος 6:10)

Σχετικά με αυτή τη Βασιλεία, η οποία θα είναι μια πραγματική, παγκόσμια Κυβέρνηση, οι έντιμοι, οι αγνοί και οι ειλικρινείς άνθρωποι, θα ζουν με ασφάλεια, κάτω από την διακυβέρνηση της Βασιλείας του Χριστού, και θα είναι αδιατάρακτοι από τον τρόμο της φυσικής καταστροφής!

Επιπρόσθετα, η κακοδιαχείριση της γης, όπως επισημαίνουν οι 11.200 επιστήμονες από 153 χώρες, σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ο πόλεμοι, οι τρομοκρατικές ενέργειες, η απληστία και η ιδιοτέλεια, ακόμη και οι αρρώστιες και ο θάνατος δεν θα υπάρχουν πια!

(Δείτε παρακαλώ στην Αγία Γραφή αυτές τις συναρπαστικές υποσχέσεις: Αποκάλυψη 21:3-5, Ψαλμοί 92:7, 37:10,37)

Έτσι λοιπόν, μόνο με την εκπλήρωση των αλάνθαστων προφητειών της Αγίας Γραφής, μπορεί να γίνει πράξη η πολυπόθητη ευχή, «Επί Γης Ειρήνη!», κάτι που το εύχομαι ολόψυχα για όλους τους ειλικρινείς εκζητητές της Αλήθειας!

Φιλικά και με Εκτίμηση
Βασίλης Δεδότσης

8 σχόλια:

  1. Έτσι είναι! Πόσο σωστά είναι όλα αυτά! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ!
    ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!
    ΥΓΙΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ!
    ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΚΟΠΟΣ!
    ΑΜΗΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο.Ελπίδα που θα πραγματοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο με τέτοιες σκέψεις μπορεί να πάει μπροστά η ανθρωπότητα .Τότε θα υπάρχει πραγματική ειρήνη. Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειρήνη ποια ειρήνη, ο Αλλάχ των μουσουλμάνων και ο Ιαχωβάς τον χριστιανών είναι ο ίδιος θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς πού υπάρχει αυτή ή υπόσχεση για μία πραγματική Ειρήνη από τόν Άρχοντα τής ειρήνης τόν Ιησού καί μας παρηγορεί σέ αυτούς τούς δύσκολους καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΣΕ ΛΟΓΙΑ.ΡΓΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου