Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

2019: Ο πνιγμός της 8χρονης σε πισίνα και 22 ακόμα πνιγμοί στην Κρήτη


Ο πνιγμός της 8χρονης που συγκλόνισε το πανελλήνιο - 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους
στη θάλασσα εκ των οποίων 16 τουρίστες και δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε πισίνα
Αρκετοί ήταν οι άνθρωποι που άφησαν την τελευταία τους πνοή την ώρα που έκαναν μπάνιο στην Κρήτη και συγκεκριμένα, 21 έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα και δύο σε πισίνα, με τους περισσότερους να είναι τουρίστες, ενώ ανάμεσά τους είναι και ένα 8χρονο κορίτσι από το Ισραήλ.

Οι πνιγμοί σε… αριθμούς

Από τους 23 ανθρώπους που πνίγηκαν οι 21 ήταν σε θάλασσες και δύο σε πισίνες ενώ οι περισσότεροι ήταν άνδρες (17 συγκεκριμένα).
Αξίζει να σημειωθεί ότι 16 από τους 21 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στις θάλασσες ήρθαν στην Κρήτη για διακοπές και δεν έφυγαν… ποτέ.

Ο πιο «μαύρος» μήνας του έτους είναι ο Ιούλιος κατά τον οποίον καταγράφηκαν 6 πνιγμοί.
Τοποθεσία: Οι περισσότεροι ξεψύχησαν στις θάλασσες της Κρήτης και συγκεκριμένα του νομού Ηρακλείου (8 για την ακρίβεια) ενώ ακολουθεί ο νομός Χανίων με 7 θύματα. Στις θάλασσες του νομού Ρεθύμνου έχασαν την ζωή τους 6 άνθρωποι ενώ στο νομό Λασιθίου 2.

Ηλικίες: 11 από τους 23 ανθρώπους που πνίγηκαν ήταν ηλικιωμένοι ενώ 9 ήταν ηλικίας από 40 έως 60 χρόνων. Παράλληλα, είχαμε 3 πνιγμούς ανθρώπων που είχαν ηλικία έως 39 ετών, ανάμεσά τους και μία 8χρονη.

Ο πνιγμός που συγκλόνισε το πανελλήνιο: 8χρονη πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου

Ήταν 1η Αυγούστου όταν ένα 8χρονο κοριτσάκι εντοπίστηκε νεκρό σε πισίνα με νεροτσουλήθρες σε ξενοδοχείου της Χερσονήσου. Η είδηση πάγωσε το αίμα τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και ολόκληρης της Ελλάδος.

Η 8χρονη είχε έρθει με τους γονείς της από το Ισραήλ για ολιγοήμερες διακοπές όμως έχασε τις αισθήσεις και άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στην πισίνα. Ο ιατροδικαστής ανέφερε πως αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός.



Αμέσως συνελήφθησαν οι δύο υπεύθυνες του ξενοδοχείου και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους διώξεις για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες μέχρι τη δικάσιμο.

Τα δυνατά ρεύματα τον παρέσυραν στον… θάνατο - Η σορός του εντοπίστηκε μία μέρα μετά

Στις 21 Σεπτεμβρίου ένας 35χρονος Σλοβάκος μαζί με την σύζυγό του και δύο ακόμα άτομα βούτηξαν στη θάλασσα, αγνοώντας τα 7 μποφόρ που έπνεαν στην θαλάσσια περιοχή των Γουβών στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η σύζυγός του, αμέσως τους παρέσυραν τα ρεύματα προς τα βράχια ωστόσο ευτυχώς γλίτωσαν με κάποιες αμυχές. Την ίδια ώρα, τόσο η ίδια όσο και τα δύο άτομα που ήταν μαζί της δήλωσαν στις αρχές πως είδαν τον 35χρονο να είναι μπρούμυτα στη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του.

Στήθηκε τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του άτυχου άνδρα. Την επόμενη ημέρα στις 6.30 το πρωί οι λιμενικοί είδαν το άψυχο σώμα του 35χρονου σφηνωμένο σε βράχια στη θαλάσσια περιοχή των Γουβών.

Πηγή: www.cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου