Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Η Κύπρος στο «μάτι του κυκλώνα» μετά την καταδίκη της 19χρονης Βρετανίδας

Η καταδίκη της 19χρονης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των Βρετανών, οι οποίοι
εγείρουν θέμα για τη μεταχείριση θυμάτων βιασμού στην Κύπρο - Στο twitter ξεκίνησε μία εκστρατεία με το hashtag #BoycottCyprus, καλώντας τους Βρετανούς να μην επισκέπτονται την Κύπρο
Διεθνή ΜΜΕ και το Foreign Office, επικρίνουν έντονα τη Κυπριακή Δημοκρατία για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας η όποια χθες βρέθηκε ένοχη από το δικαστήριο, για ψευδή καταγγελία εναντίον 12 νεαρών Ισραηλινών, ισχυριζόμενη ότι την βίασαν.

Σχετικά ρεπορτάζ φιλοξενήθηκαν από το BBC, την Sun,το Euronews, τους Times, την Washington Post, το Fox News, το CNNκαι στο Al Jazeera.
Η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχίες κατά πόσο η 19χρονη έτυχε δίκαιης δίκης, με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, να δηλώνει ότι θα θέσει το θέμα στις κυπριακές αρχές.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, καταγράφουν με λεπτομέρεια όλα όσα διαδραματίστηκαν τους τελευταίους μήνες, εγείροντας με τη σειρά τους ανησυχίες για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το δικαστήριο. Κάποια μάλιστα ασκούν κριτική στην κυπριακή δικαιοσύνη, αναφέροντας ότι δεν προστάτευσε καθόλου την 19χρονη. Συγκεκριμένα, η Daily Mail σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι «η φήμη της έγινε κομμάτια, έχασε τη θέση της στο πανεπιστήμιο και είναι τόσο τραυματισμένη που στηρίζεται σε φαρμακευτική αγωγή για το άγχος. Είναι παγιδευμένη στο νησί από τον Ιούλιο και μόνο η οικονομική και συναισθηματική στήριξη από τη μητέρα της την κρατά».
Από την πλευρά της η εφημερίδα Guardian, σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι η 19χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση, «αναγκάστηκε να παραδώσει το διαβατήριό της, ενώ μεταφερόταν συνεχώς από το ένα μέρος στο άλλο».

Η Daily Mail αναφέρει ότι η νεαρή είχε έρθει στην Κύπρο για καλοκαιρινή εργασία, μένοντας σε ένα κοινόχρηστο δωμάτιο μαζί με άλλους Βρετανούς. Σύντομα, όπως αναφέρει η Daily Mail, γνώρισε και έναν 21χρονο Ισραηλινό, με τους δύο τους να βγαίνουν έξω μαζί τα βράδια.

Το βράδυ της 16ης Ιουλίου, είχαν κανονίσει να βρεθούν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Ισραηλινός, χωρίς να γνωρίζει τα σχέδια των φίλων του γι αυτήν. Η νεαρή ανέφερε στο δικαστήριο ότι οι νεαροί από το Ισραήλ αποδείχθηκε ότι ήθελαν να κάνουν όργιο μαζί της.

Η καταδίκη της 19χρονης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των Βρετανών, οι οποίοι εγείρουν θέμα για τη μεταχείριση θυμάτων βιασμού στην Κύπρο. Μάλιστα, στο twitter ξεκίνησε μία εκστρατεία με το hashtag #BoycottCyprus, καλώντας τους Βρετανούς να μην επισκέπτονται την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου