Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019




Τρομερά λεφτά μοιράζει για ακόμη έναν χρόνο η UEFA στις ομάδες που συμμετέχουν στο Champions League
Όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, από το συνολικό ποσό των 2,04 δισ. ευρώ θα αφαιρεθούν 523 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για τις οργανωτικές δαπάνες και τις πληρωμές αλληλεγγύης.
Αρχικά, οι 32 ομάδες που θα συμμετέχουν στη φάση των ομίλων θα πάρουν από 15,25 εκατ. ευρώ. Για κάθε νίκη που κάνουν θα λαμβάνουν 2,75 εκατ. ευρώ και 900 χιλ. ευρώ για κάθε ισοπαλία.
Οι ομάδες που θα φτάσουν στους «16» θα παίρνει η καθεμιά από 9,5 εκατ. ευρώ και 10,5 εκατ. ευρώ σε όσους πάνε στα προημιτελικά.
Οι τέσσερις που θα φτάσουν στα ημιτελικά θα παίρνουν από 12 εκατ. ευρώ έκαστος και από 15 εκατ. ευρώ οι δύο που θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό. Η νικήτρια ομάδα θα πάρει και ένα... μπόνους 4 εκατ. ευρώ ακόμη.
Όσον αφορά το μάρκετ πουλ θα είναι στα 292 εκατ. ευρώ και θα μοιραστεί ανάλογα με τα χρήματα που αξιώνει κάθε χώρα για τα τηλεοπτικά της.

Τέλος, θα υπάρχει και ένα συγκεκριμένο ποσό που θα δίνεται σε κάθε ομάδα για την συμμετοχή της στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και θα είναι κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Φυσικά, τα παραπάνω νούμερα αφορούν τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον ΠΑΟΚ, με τις δύο ελληνικές ομάδες να δίνουν τη δική τους μάχη για να μπουν στους ομίλους του Champions League. Και εφόσον το πετύχουν αυτό αμφότερες ή μία εκ των δύο, τότε πρόκειται να πάρουν μια μεγάλη οικονομική ανάσα και ένα... μπουστάρισμα για τη συνέχεια!
Πηγή:www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου