Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

McLaren 600LT

Τα τελευταία κομμάτια του σκληροπυρηνικού αγωνιστικού αυτοκινήτου 600LT Coupe
της McLaren εξέρχονται από τη γραμμή παραγωγής της μάρκας στο Woking του Surrey. Προλάβετε, όσοι το λέει η καρδιά και το πορτοφόλι σας…
Με βάση τη 570S και στόχο το κατώτατο άκρο του φάσματος προϊόντων της McLaren, η 600LT είναι το τρίτο μοντέλο της McLaren και συνάμα το δεύτερο μοντέλο της το οποίο διατίθεται για οδική χρήση ακολουθώντας τα χνάρια της 675LT.
Ελαφρύτερη κατά 96 κιλά συγκριτικά με τη 570S – ζυγίζει μόλις 1.247 κιλά – παρόλο που έχει μακρύτερη ουρά – υπόσχεται έντονες συγκινήσεις χάρη κυρίως στην υπέρογκη ισχύ του βενζινοκινητήρα twin-turbo V8 που έχει σκαρφαλώσει στους 600 και κάτι ίππους. Η βασική τιμή είναι περίπου 240.000 δολάρια, αλλά οι περισσότεροι πελάτες έχουν αναμφίβολα καθορίσει ορισμένες εξατομικευμένες επιλογές, οι οποίες θα αυξήσουν περαιτέρω το κόστος. Μια από τις τελευταίες και σπάνιες 600LT που πρόκειται να κατασκευαστούν είναι το 1.000ο αυτοκίνητο που θα πουληθεί από την έδρα της McLaren στο Λονδίνο. “Είναι τμήμα του δικτύου της McLaren Automotive από τις 21 Ιουνίου 2011 – το επίσημο άνοιγμα της McLaren στο Λονδίνο – και πρόκειται για μια φανταστική εμπειρία. Έχουμε δει την εξάπλωση του ονόματος της φίρμας να αυξάνεται τα τελευταία επτά χρόνια και η δημοτικότητα της 600LT Coupe είναι σαφές αποδεικτικό στοιχείο ότι η McLaren εξελίσσεται δυναμικά», δήλωσε ο Barney Singh, Γενικός Διευθυντής της McLaren London και McLaren Ascot. “Η προσθήκη χαρακτηριστικών του MSO, όπως η εισαγωγή αέρα στην οροφή, οι εμπρός προφυλακτήρες από ανθρακονήματα με γρίλιες και ιμάντες, μετατρέπουν αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι σε μια κατάλληλη γιορτή για αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο”, πρόσθεσε.

Ενώ η παραγωγή του εντυπωσιακού Coupe φτάνει στο τέλος της, εξακολουθούν να υπάρχουν λίγες ανοικτές 600LT ακόμη διαθέσιμες. Το αυτοκίνητο έχει ανάλογη απόδοση με το αντίστοιχο με τη σκληρή κορυφή, επιταχύνοντας από στάση (0-100 km/h) σε 2,9 δευτερόλεπτα ενώ σταματά να επιταχύνει στα 324 km/h. “Ο περιορισμένος όγκος της 600LT Coupe είναι ένα ακόμα ορόσημο στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του οράματος McLaren ‘Longtail” που δημιουργήθηκε το 2015 με τα μοντέλα 675LT “, δήλωσε ο David Gilbert, διευθύνων σύμβουλος της Ευρώπης στη McLaren Automotive. “Το γεγονός ότι αυτό το Coupe – ένα μοναδικά, βελτιωμένο MSO αυτοκίνητο – αποτελεί την επέτειο του 1000ου αυτοκινήτου που θα πουληθεί από τον πρώτο μας έμπορο λιανικής πώλησης, McLaren London, το καθιστά ακόμη πιο σημαντική στιγμή”.

“Οι πελάτες που επιθυμούν να παραγγείλουν μια 600LT από τους αντιπροσώπους μας στο ευρωπαϊκό δίκτυο, εξακολουθούν να έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν την έκδοση Spider, αλλά η παραγωγή σε αυτό το αποκλειστικό μοντέλο να είστε σίγουροι πως θα εξαντληθεί πλήρως το επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε με νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου