Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Συμβολαιογράφος θα έπαιρνε την «βασιλική» σύνταξη των 23.000 ευρώ

 Από το Ιούλιο του 2018 ήξεραν για τις συντάξεις - μαμούθ - Από τον Νοέμβριο μοίραζαν τα
λεφτά - Εκατοντάδες οι golden συνταξιούχοι της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε το έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα»
Μείζον θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εγείρεται με τις συντάξεις - μαμούθ που δίνονταν βάσει του λεγόμενου νόμου Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», επιβεβαιώνεται πως με έγγραφο προς τη γενική διευθύντρια Συντάξεων του ΕΦΚΑ στις 10 Ιουλίου του 2018 - έναν χρόνο νωρίτερα δηλαδή - φέρεται να γίνεται προειδοποίηση από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παροχών πως βάσει του επίμαχου νόμου θα μπορούσε δυνητικά σε ασφαλισμένο συμβολαιογράφο σύμφωνα με την αρχή της ανταποδοτικότητας να δινόταν μεικτή σύνταξη ποσού 23.000,84 ευρώ!
Κοινώς ο νόμος φέρεται να οδηγούσε σε συντάξεις μαμούθ και η προοπτική αυτή ήταν σε γνώση των αρμοδίων στο υπουργείο Εργασίας, αρκετούς μήνες πριν «σκάσει» το θέμα.

Όπως τόνισε σε σημερινή του συνέντευξη ο κ. Βρούτσης, οι πληροφορίες που έχει δείχνουν ότι έχουν δοθεί υψηλές συντάξεις λόγω λαθών στον επανυπολογισμό των συντάξεων.
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, συμπλήρωσε ο υπουργός, θα γίνει restart στον επανυπολογισμό και θα επανεξετασθούν συντάξεις. «Θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να αφήσω να δοθούν συντάξεις των 15.000 ευρώ. Είμαι υποχρεωμένος να φέρω διάταξη για να μπει ταβάνι στις υπέρογκες συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου