Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Φρανκφούρτη: Πατέρας τριών παιδιών ο δράστης της επίθεσης σε σιδηροδρομικό σταθμό


Πατέρας τριών παιδιών είναι ο δράστης της Φρανκφούρτης που οδήγησε χθες στο θάνατο
ένα οκτάχρονο αγοράκι σπρώχνοντάς το στις ράγες του τρένου μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μητέρας του.
Συγκλονισμένοι οι Γερμανοί παρακολουθούν τις εξελίξεις που έρχονται στο φως και διερωτώνται για τα κίνητρα του 40χρονου άνδρα, ο οποίος επιχείρησε να σκοτώσει συνολικά τρία άτομα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στη Φρανκφούρτη:εκτός από το άτυχο παιδί , τη μητέρα του καθώς και μία 78χρονη γυναίκα.
Η μητέρα του οκτάχρονου αγοριού έχει υποστεί νευρικό κλονισμό ενώ η 78χρονη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Σε βάρος του 40χρονου δράστη από την Ερυθραία, ο Εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας.

Τι ξέρουμε για τον δράστη
Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, ο 40χρονος άνδρας γεννήθηκε στην Ερυθραία. Ζούσε από το 2006 στην Ελβετία. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Ταξίδεψε με τρένο από τη Βασιλεία στη Φρανκφούρτη.

Η χθεσινή τραγωδία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης έχει βυθίσει μία ολόκληρη χώρα στο πένθος. Πώς να διανοηθεί ο ανθρώπινος νους ότι ένας άνδρας και , μάλιστα τριών παιδιών, αποφασίζει να σπρώξει ξαφνικά μία μητέρα και το οκτάχρονο παιδί της στις ράγες του τρένου; Αλλά και μία ηλικιωμένη γυναίκα;

Το βίντεο-ντοκουμέντο με τον δράστη να τρέπεται σε φυγή αφότου οδήγησε στο θάνατο το παιδί, έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα «Bild» εγείροντας ερωτήματα για τα κίνητρα του δράστη.

Η τραγωδία στη Φρανκφούρτη κινητοποίησε άμεσα την γερμανική κυβέρνηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ να διακόπτει τις διακοπές του για να καλέσει τους επικεφαλής των αρχών ασφαλείας σε έκτακτη συνεδρίαση. Τα απανωτά περιστατικά... «τρέλας» σε σταθμούς τρένων εγείρουν έντονη ανησυχία και προβληματισμό. Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα ασφαλείας στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.



«Η τραγωδία στη Φρανκφούρτη ήταν μια πράξη τρέλας», όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Ένας 40χρονος άντρας σπρώχνει μία 40χρονη μητέρα και τον οκτάχρονο γιο της στις ράγες του τρένου στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης. Η μητέρα μπόρεσε να σωθεί, όμως ο γιος της δεν τα κατάφερε... Ο άνδρας από την Ερυθραία (Βορειοανατολική Αφρική) πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το κίνητρό του: ασαφές! Δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τη μητέρα και το παιδί. Ο άντρας με το γκρίζο σακάκι, αφού έσπρωξε το αγόρι, άρχισε να τρέχει στις ράγες του τρένου. Στη συνέχεια διασχίζει έναν παρακείμενο δρόμο. Αλλά δεν πάει μακριά! Ένας αστυνομικός τον συλλαμβάνει και η αστυνομία μπλοκάρει μεγάλα τμήματα του σιδηροδρομικού σταθμού για αρκετές ώρες.Πολλοί άνθρωποι αγκαλιάζονται και ξεσπούν σε κλάματα. Η μητέρα του νεκρού αγοριού υπέστη νευρικό κλονισμό...».

«Αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά!... Η πλατφόρμα των τρένων μετατρέπεται σε σκηνή εγκλήματος. Ξανά και ξανά αθώοι άνθρωποι καταλήγουν στις ράγες των τρένων.

«Στις 20 Ιουλίου, ο Τζάκσον Β. (28) με σερβική καταγωγή οδήγησε με τον ίδιο τρόπο στο θάνατο την 34χρονη Άνια, μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού. Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στον σιδηροδρομικό σταθμό «Voerde» στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία. Ασαφές προς το παρόν το κίνητρό του .

Στις 27 Ιανουαρίου , οι 16χρονοι Λούκα και Φρεντερίκ επέστρεφαν από ένα πάρτι. Στο σιδηροδρομικό σταθμό της Νυρεμβέργης διαπληκτίστηκαν με δύο 17χρονους νέους. Ξαφνικά οι δύο άνδρες σπρώχνουν τους 16χρονους στις ράγες. Δευτερόλεπτα αργότερα περνάει τρένο σκοτώνοντας τα δύο αγόρια. Οι 17χρονοι κατηγορούνται για δολοφονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου