Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Γιατί η Stella McCartney δεν είναι οπαδός του πλυσίματος των ρούχων

Η Stella McCartney, πρωτοπόρος της αειφόρου μόδας, λέει ότι δεν είναι “οπαδός” του πλυσίματος των ρούχων. Η σχεδιάστρια αποκάλυψε ότι μετά από χρόνια εργασίας στη Savile Row του Λονδίνου ως φοιτήτρια σχεδίου μόδας, έμαθε ότι δεν χρειάζεται να καθαρίζετε όλα όσα έχετε στην ντουλάπα σας.

Getty Images for Stella McCartney

Στη συνέχεια εξήγησε πώς αυτό εφαρμόζεται στην κάθε μέρα της: “Βασικά, στη ζωή, έχω έναν κανόνα: αν δεν χρειάζεται απαραίτητα να καθαρίσετε κάτι, μην το καθαρίσετε”. «Δεν θα αλλάξω το σουτιέν μου καθημερινά και δεν θα βάλω κάτι στο πλυντήριο επειδή απλά έχει φορεθεί. Τηρώ φυσικά τους κανόνες όσον αφορά στην προσωπική μου υγιεινή, αλλά δεν είμαι οπαδός του στεγνού καθαρίσματος ή ή γενικότερα του καθαρίσματος».

Η αειφορία είναι βασικός άξονας στο εμπορικό σήμα της McCartney, αλλά η ηθική και περιβαλλοντική στάση της στη μόδα καθιστά τη διαδικασία σχεδιασμού πολύ πιο δύσκολη. Για παράδειγμα, χρειάστηκε μια δεκαετία για να καταφέρει να παράγει ένα παπούτσι χωρίς να χρησιμοποιεί PVC. Παραμένει μακριά από υλικά όπως το δέρμα, τη γούνα και το PVC, τα οποία περιγράφει ως “καρκινικά για τους ανθρώπους που δουλεύουν με αυτά”, προσθέτοντας ότι τα υπολείμματα καταλήγουν στα ποτάμια αφού τα εργοστάσια είναι χτισμένα στις όχθεις τους “.


info@imaxtree.com

“Αν και όλοι οι άλλοι εργάζονταν με τον ίδιο τρόπο, θα μπορούσαμε να έχουμε ίσους όρους ανταγωνισμού, έτσι πολλές φορές μοιάζει άδικο”, είπε. “Αλλά είναι η επιλογή μου και πιστεύω πάρα πολύ στις αξίες που με κάνουν να δουλεύω με αυτόν τον τρόπο” συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου