Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Νύχτα αγωνίας για τον Αντίνοο: Σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας από την Κορινθία

Κακοκαιρία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύτηκαν από ενισχυμένους
ανέμους και χαλαζοπτώσεις, έπληξε πολλές περιοχές της χώρας την Τρίτη.

Από τις βραδινές ώρες η κακοκαιρία Αντίνοος θα επηρεάσει τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά, ενώ προς τη νύχτα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στις Σποράδες καθώς και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια.




Στο «στόχαστρο» του Αντίνοου από τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη θα βρεθεί και η Αττική -κυρίως η δυτική και η βόρεια.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στο νομό Φθιώτιδας θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης σύμφωνα και με τις τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ.



Εξαιτίας της κακοκαιρίας καταγράφηκαν διακοπές ρεύματος, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι.


Πυροσβεστική: 46 κλήσεις και 9 διασώσεις στην Κορινθία

Την απόφαση να θέσει σε λειτουργία ολόκληρο τον μηχανισμό της υπηρεσίας, εξαιτίας των συνεπειών που προκάλεσε το πέρασμα του Αντίνοου από την πριοχή, έλαβε η διεύθυνση της Πυροσβεστικής στην Κορινθία.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Υπηρεσίας μας, με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας.

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν:



• 12 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, 5 οχήματα από ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου και 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με έναν αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ

• 1 πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 1 πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και

• 12 επιχειρησιακοί αξιωματικοί

Πραγματοποιήθηκε διάσωση 9 ατόμων από 5 ΕΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Κορίνθου δέχτηκε 46 κλήσεις για άντληση υδάτων και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 από αυτές.

Τις ενέργειες συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος.

Δείτε εικόνες από την Κόρινθο:



Τα ισχυρότερα φαινόμενα και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στο Νότιο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Κεντροδυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέχρι τις 20:00 μ.μ. τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε Καρδίτσα (80 mm), Βυτίνα Αρκαδίας (46), Καλαμπάκα (41), Τριανταφυλλιά Φλώρινας (40), Τρίκαλα (34), Κορινό Πιερίας (32), Λάρισα (31) και Λαγκάδια Αρκαδίας (30 mm).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου