Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Η εξωσωματική γονιμοποίηση τους έφερε… λάθος παιδιά!


Ένα ζευγάρι Ασιατών που προσπάθησαν να τεκνοποιήσουν μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης ισχυρίζονται ότι ένα «μπέρδεμα» στην κλινική γονιμότητας της Καλιφόρνια στην οποία απευθύνθηκαν κατέληξε στην κυοφορία των… λάθος παιδιών!
Στην αγωγή που κατέθεσε το ζευγάρι κατά της κλινικής αναφέρεται ότι οι δύο γονείς σοκαρίστηκαν όταν είδαν τα δύο αγοράκια που μόλις είχε γεννήσει η γυναίκα, καθώς δεν είχαν ούτε ένα χαρακτηριστικό ασιατικής καταγωγής. Πράγματι, σύμφωνα με την αγωγή, η εξέταση DNA που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι τα νεογέννητα δεν συνδέονταν βιολογικά με το ζευγάρι, το οποίο και παραιτήθηκε από την επιμέλεια των δύο παιδιών.

Εξίσου εντυπωσιακό με την κατάληξη του εν λόγω περιστατικού είναι και το γεγονός ότι υπήρξαν σημάδια που υποδείκνυαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη διαδικασία, παρόλα αυτά αγνοήθηκαν. Συγκεκριμένα, ένας υπέρηχος έδειξε ότι τα κυοφορούμενα παιδιά ήταν αγόρια, αν και που οι γιατροί είχαν δηλώσει στους γονείς ότι δεν χρησιμοποίησαν αρσενικά έμβρυα κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Οι γιατροί τότε ενημέρωσαν τους γονείς ότι η εξέταση ήταν ανακριβής, με αποτέλεσμα τα δύο αγοράκια να γεννηθούν κανονικά τον περασμένο Απρίλιο. Τέλος, εκτός του ότι δεν συνδέονταν βιολογικά με κανέναν από τους γονείς, τα δύο παιδιά δεν είχαν συγγενική σχέση ούτε μεταξύ τους!

Το ζευγάρι, που αναφέρεται στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ως AP και YZ για να περιοριστεί «η ντροπή και η ταπείνωση που υπέστησαν», υποστηρίζει ότι προσπαθούσε για πολλά χρόνια να συλλάβει, πριν καταλήξει να ξοδέψει περισσότερα από 100.000 δολάρια στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μέχρι στιγμής η κλινική δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο αναφορικά με τις κατηγορίες, ωστόσο κατηγορείται από τη δικηγορική εταιρεία που έχει αναλάβει την υπόθεση, για ιατρική αμέλεια και εσκεμμένη πρόκληση συναισθηματικής βλάβης.

www.bbc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου