Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Εκρηξη στο ηφαίστειο Στρόμπολι: Ένας νεκρός τουρίστας

Το ηφαίστειο του νησιού που βρίσκεται βόρεια της Σικελίας στην Ιταλία εξερράγη,
προκαλώντας πανικό
Ένας τουρίστας έχασε τη ζωή του όταν τραυματίστηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησάκι Στρόμπολι της Ιταλίας.

Η έκρηξη έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης και προκάλεσε πανικό στους επισκέπτες του νησιού, που τρέχοντας να σωθούν, έπεσαν ακόμα και στην θάλασσα.




Ο άντρας που έχασε τη ζωή του πιστεύεται πως ήταν Ιταλός, όμως τα στοιχεία του δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επισήμως από τις αρχές. Ακόμα ένας άντρας είναι τραυματίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής.








Οι εικόνες από το Στρόμπολι είναι εντυπωσιακές, καθώς πυκνός λευκός καπνός υψώνεται για εκατοντάδες μέτρα στον ουρανό πάνω από το ηφαίστειο, ενώ φωτογραφίες δείχνουν ποτάμια λάβας να κυλούν στις πλαγιές του βουνού, ως την θάλασσα!

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι από τον κρατήρα του ηφαιστείου και τις συνεχείς εκρήξεις, εκτοξεύονται κομμάτια λάβας σε πολύ μεγάλη απόσταση.











«Ακούσαμε μια πολύ ισχυρή έκρηξη κι αμέσως μετά μια στήλη καπνού υψώθηκε στον ουρανό, ενώ βλέπαμε φλόγες και λάβα να βγαίνουν από το ηφαίστειο», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Το νησάκι Στρόμπολι βρίσκεται βόρεια της Σικελίας και είναι ένα από τα τέσσερα ενεργά ηφαίστεια της Σικελίας. Εχει μόνιμα περί τους 500 κατοίκους, όμως το καλοκαίρι, λόγω του τουρισμού, ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου