Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Ιστιοπλοΐα: Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ο Γιάννης Μιτάκης


Στην σημερινή 9η και τελευταία ιστιοδρομία «Athens International Sailing Center» ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε την 12η θέση και η Ελλάδα τερμάτισε 5η στη γενική κατάταξη

Τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 εξασφάλισε ο Γιάννης Μιτάκης, μετυά την επιτυχία του στο ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ.
Στην σημερινή 9η και τελευταία ιστιοδρομία του σπουδαίου αυτού αγώνα που διοργάνωσε το «Athens International Sailing Center» ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε την 12η θέση και σαν χώρα η Ελλάδα τερμάτισε 5η.
Μετά το τέλος της κούρσας, όμως, ο Μιτάκης μαζί με τον Ισπανό Α. Μουσκάτ και τον Ρώσο Α. Κιστάνοφ κατέθεσαν ένσταση για παράβαση του κανονισμού από τον Ελβετό Ν. Τεόνινγκ, ο οποίος τερμάτισε 8ος και σαν χώρα η Ελβετία ήταν 3η με 4η τις ΗΠΑ.

Η αρμόδια επιτροπή μετά από τρίωρη συνεδρίαση κι αφού μελέτησε το βίντεο της κούρσας και ζήτησε την άποψη των αθλητών αποφάσισε να ακυρώσει τον Τεόνινγκ. Έτσι, την 3η θέση πήραν οι ΗΠΑ με τον Κ. Πέιν και την 4η η Ελλάδα.
Τις δύο πρώτες θέσεις είχαν εξασφαλίσει από χθες η Νορβηγία και η Βραζιλία, οι αθλητές των οποίων έτρεξαν στον medal race.
Άρα, η 4άδα των χωρών που προκρίθηκαν για το Τόκιο είναι Νορβηγία, Βραζιλία, ΗΠΑ και Ελλάδα.
Στην γενική βαθμολογία ο Γιάννης Μιτάκης τερμάτισε 13ος με 133 βαθμούς.
Πρώτος στην γενική κατάταξη των 84 σκαφών και πρωταθλητής Ευρώπης είναι ο Βρετανός Τ. Σκοτ με 48 βαθμούς. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Νεοζηλανδός Α. Μαλόνεϊ με 52 βαθμούς και τρίτος ήταν ο Ούγγρος Ζ. Μπέρετς με 61 βαθμούς, ο οποίος, όμως, στην Ευρώπη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Το χάλκινο ανήκει στον Ολλανδό Ν. Χέινερ με 97 βαθμούς.



Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης και την απονομή των επάθλων στους νικητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου