Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

 
Για εννιά μέρες (τα τριήμερα 10-11-12, 17-18-19 και 24-25-26 Μαΐου) το Παλιό Αμαξοστάσιο
του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι θα γίνει ξανά το απόλυτο hotspot της Πόλης, όπου όλοι οι foodies θα συναντηθούν για να δοκιμάσουν γεύσεις «του δρόμου» από κάθε γωνιά του πλανήτη.



Το Athens Street Food Festival ξεκίνησε το 2016 με στόχο να κάνει γνωστή στο Αθηναϊκό κοινό την κουλτούρα του «φαγητού του δρόμου». Η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο μεγάλη, ώστε -με συνολικά πάνω από 250.000 επισκέπτες- το Athens Street Food Festival να θεωρείται πλέον το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της Ελλάδας.



Φέτος, η πετυχημένη «συνταγή» παραμένει η ίδια: Πεντανόστιμο street food, προσεκτική επιλογή συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα, πολλές αποκλειστικότητες, νέες ιδέες και μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις.

Σημειώνουμε ότι ο παγκόσμιος θεσμός Gault & Millau στηρίζει τις προσπάθειες ανάδειξης της εγχώριας γαστρονομίας γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης για το «φαγητό του δρόμου». Ο Gault & Millau υποστηρικτής της POP κουλτούρας, ήταν ο πρώτος παγκοσμίως που ξεκίνησε τη διαδικασία αξιολόγησης κατηγορίας POP -η οποία περιλαμβάνει όλες τις εκφάνσεις του φαγητού του δρόμου και του γρήγορου φαγητού που είναι προσιτό στους νέους και στο ευρύ κοινό. Καντίνες που έκρυβαν τα πιο γευστικά μυστικά στους δρόμους του Παρισιού, ταχυφαγεία που έδωσαν νέα πνοή στις γειτονιές του Βερολίνου αλλά και μικρά στέκια με έθνικ κουζίνες που ταξίδευσαν για να φέρουν την κουλτούρα τους στην καρδιά του Βελγίου είναι μερικές από τις ανακαλύψεις του Οδηγού. Στην Ελλάδα, οι αξιολογήσεις για τους χώρους εστίασης κατηγορίας POP βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ο οδηγός δεν θα αργήσει να αποκαλύψει τις προτάσεις του, τι ανακάλυψε και τι αγάπησε στους δρόμους της Αθήνας.

Info
Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ., Γκάζι, athensstreetfoodfestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου