Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Σταμάτησαν οι εργασίες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Ασπρόπυργου μετά τις επιθέσεις κουκουλοφόρων

Κουκουλοφόροι λήστεψαν δύο φορές τις τελευταίες ημέρες τις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΥ
και έχει ζητηθεί η παρέμβαση της αστυνομίας  Σταμάτησαν οι εργασίες απόσυρσης των καμένων υλικών στο εργοστάσιο ανακύκλωσης ΚΔΑΥ Ασπροπύργου με απόφαση των ανάδοχων εταιρειών «μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων και των μηχανημάτων τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, με τους εμπλεκόμενους φορείς, μετά από θλιβερά επεισόδια τα οποία προηγήθηκαν στο χώρο των εργασιών. Ειδικότερα και ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν στις 14 Μαρτίου, οκτώ ημέρες αργότερα στις 22 Μαρτίου, στις 7 μ. μ. ο εργαζόμενος της ιδιωτικής εταιρείας security, που έχει αναλάβει την φύλαξη του έργου, δέχτηκε επίθεση τεσσάρων κουκουλοφόρων, οι οποίοι τον λήστεψαν. Ενέργεια η οποία επαναλήφθηκε την επόμενη, από οκτώ άτομα, τα οποία φέρονται ότι επιτέθηκαν και πάλι στον υπάλληλο, ότι προξένησαν εκτεταμένες υλικές φθορές, καθώς και ότι προέβησαν και σε κλοπή του αυτοκινήτου της εταιρείας φύλαξης.

Για τα περιστατικά αυτά ενημερώθηκε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών, για ένα περιβαλλοντικά κρίσιμο και ιδιαίτερα ακριβό έργο που ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ, όπως σημειώνει ο Γ. Βασιλείου επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των εργασιών απομάκρυνσης των αποβλήτων με κάθε νόμιμο τρόπο, «ωστόσο το θέμα της ασφάλειας αφορά αποκλειστικά την Πολιτεία».




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου