Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Γερμανός νεοναζί συνελήφθη σε «πολυτελή βίλα» στη Μαγιόρκα

Ένας νεαρός Γερμανός νεοναζί, ο οποίος καταζητείτο επειδή προσπάθησε να διαπράξει
επίθεση με εκρηκτικά, συνελήφθη στο νησί Μαγιόρκα της Ισπανίας, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική χωροφυλακή.
Ο 28χρονος θεωρείται από τις γερμανικές αρχές «πολύ επικίνδυνος», σύμφωνα με την ισπανική χωροφυλακή, και βρέθηκε να κρύβεται σε «πολυτελή βίλα» στη Μαγιόρκα, όπου ζει σημαντική κοινότητα Γερμανών.
Η σύλληψή του έγινε «κατά την μόνη έξοδό του (...) από το σπίτι για να πετάξει τα σκουπίδια», διευκρίνισε η χωροφυλακή.

Ο 28χρονος, ο οποίος συνδέεται με το δίκτυο στο οποίο μετέχουν νεοναζί «Reichsbürger», καταζητείτο από τις γερμανικές αρχές επειδή ήθελε να διαπράξει επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στην πόλη Μπουργκλενγκένφελντ της Βαυαρίας τον περασμένο Φεβρουάριο.
Αυτός ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός αυτός μηχανισμός, στον οποίο είχε τοποθετηθεί γυάλινος σωλήνας με υδράργυρο, είχε εντοπιστεί από κάποιον και είχε καταστεί δυνατό να εξουδετερωθεί προτού εκραγεί, σύμφωνα πάντα με την χωροφυλακή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου της Μαδρίτης και τέθηκε υπό κράτηση εν αναμονή της παράδοσής του στις γερμανικές αρχές.

Αφού για καιρό θεωρούσαν ελάχιστη την πιθανότητα να προκαλέσει βλάβη, οι γερμανικές αρχές ξεκίνησαν το 2016 ευρείες επιχειρήσεις κατά των υποστηρικτών της ετερογενούς αυτής οργάνωσης των «Reichsbürger», στην οποία μετέχουν νεοναζί, νοσταλγοί του Κάιζερ, συνωμοσιολόγοι και εσωτεριστές. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τα μέλη της οργάνωσης αυτής ανέρχονται σε περίπου 20.000 στην Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου