Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Πώς να διατηρήσεις φρέσκο και ζεστό το ψημένο τοστ

 Όλοι ξέρουν ότι το τοστ με τυρί είναι καλύτερο όταν τρώγεται τη στιγμή που βγαίνει από την
τοστιέρα. Τι γίνεται, όμως, όταν στο γραφείο δεν υπάρχει τοστιέρα αλλά εσύ δεν θέλεις να στερηθείς το αγαπημένο σου σνακ;

Αντί να παραγγείλεις απ’ έξω, όπου οι πιθανότητες να βρεις το αγαπημένο σου ψωμί ή τυρί είναι ελάχιστες, μπορείς να έχεις ετοιμάσει το τοστ σου από το σπίτι -ναι, να το έχεις ψήσει κιόλας- και να καταφέρεις να το διατηρήσεις ζεστό μέχρι την ώρα του μεσημεριανού σου διαλείμματος.

Ειδικότερα, ξεκινάς γεμίζοντας ένα μικρό θερμός (από αυτά που ενδείκνυται για να μεταφέρεις σούπα) με καυτό νερό και το αφήνεις στην άκρη. Στη συνέχεια ψήνεις κανονικά το τοστ σου και το αφήνεις σε πιάτο να πέσει λίγο η θερμοκρασία του, χωρίς όμως να κρυώσει πολύ. Τότε, πετάς το νερό από το θερμός, το σκουπίζεις προσεκτικά για να στεγνώσει τελείως και βάζεις μέσα το τοστ σου, κομμένο στα δύο ή στα τρία για να χωρέσει. Κλείνεις το καπάκι, βάζεις το θερμός στην τσάντα και έφυγες για το γραφείο!

Για να ξέρεις πάντως, με αυτό τον τρόπο το τοστ σου θα διατηρηθεί σίγουρα ζεστό, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις να είναι και σαν να βγήκε μόλις από την τοστιέρα όταν το φας αρκετές ώρες μετά. Πάντως, όπως αναφέρουν, μπορεί το ψωμί να μην μένει τόσο τραγανό όσο στην αρχή, αλλά τουλάχιστον το λιωμένο τυρί δεν γίνεται σαν λάστιχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου