Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Από γρίπη και σταφυλόκοκκο έπασχε το εξάχρονο κοριτσάκι

Εν αναμονή των τελικών απαντήσεων για τον θάνατο της εξάχρονης
Συγκλονισμένη παραμένει για τρίτο εικοσιτετράωρο η Κρήτη εξαιτίας του θανάτου της
εξάχρονης Εύχαρις, που άφησε την τελευταία της πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ μετά από λίγες μόνο ώρες νοσηλείας.

Το 6χρονο «αγγελούδι» εισήχθη με υψηλό πυρετό αλλά και συμπτώματα μηνιγγίτιδας και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε από σηπτικό σοκ!

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί ξεκίνησαν τις εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί από τι είχε προσβληθεί το παιδί.

«Δυστυχώς η κατάσταση της υγείας της 6χρονης είχε ταχεία επιβάρυνση. Σύμφωνα με αυτά που μας είπαν οι γονείς μιάμιση μέρα ήταν άρρωστη. Αρχικά, όταν έφτασε στο νοσοκομείο η κλινική της εικόνα έδειχνε ότι μπορεί να είχε προσβληθεί με μηνιγγίτιδα. Αμέσως ξεκίνησαν οι εξετάσεις. Μία πληθώρα εξετάσεων οι οποίες βγήκαν αρνητικές για μηνιγγιτιδοκοκκο. Ωστόσο περιμένουμε ακόμα κάποιες εξετάσεις για να είμαστε σίγουροι για τα τελικά αποτελέσματα», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος.


Είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1



Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η άτυχη Εύχαρις είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων που ήδη έχουν γίνει γνωστά έδειξαν πως ανιχνεύθηκε στους πνεύμονες σταφυλόκοκκος.

«Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι η 6χρονη είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 με τα διάφορα παθογόνα να την επιβαρύνουν. Παράλληλα όμως, ανιχνεύθηκε και σταφυλόκοκκος στον πνεύμονα», επεσήμανε ο κ. Τασσόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα αναμένεται επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο περιστατικό από την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.


Σύσκεψη στο σχολείο όπου φοιτούσε η άτυχη 6χρονη

Μουδιασμένη από το συγκεκριμένο περιστατικό είναι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ενώ σοκαρισμένοι είναι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές στο σχολείο που φοιτούσε η άτυχη 6χρονη.



Μάλιστα, χθες έγινε μία σύσκεψη στο σχολείο ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, την διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης.

Σημαντική ήταν η παρουσία των γονέων της 6χρονης Εύχαρις που επιχείρησαν να βοηθήσουν από την πλευρά τους στο να επανέλθει το σχολείο στην κανονικότητά του.

Στην σύσκεψη οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν σε περίπτωση κάποιου κρούσματος γρίπης ή ίωσης ενώ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Γ. Τερζάκης κατέστησε σαφές πως «το σχολείο είναι ασφαλές».

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για μαζικό εμβολιασμό των μαθητών για τον ιό της γρίπης. Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, που δεν νομίζω, την απόφαση θα πάρει το υπουργείο Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα για την ώρα. Το σχολείο είναι ασφαλές», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Τερζάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως σήμερα θα βρεθεί μία ψυχολόγος στο σχολείο προκειμένου να βοηθήσει τόσο τους γονείς, όσο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να ξεπεράσουν το σοκ.


Πηγή: cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου