Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Ποιο μήνα του χρόνου... πεθαίνουν οι περισσότεροι;


Οι περισσότερες έρευνες έχουν δείξει ότι ο Ιανουάριος και μάλιστα η πρώτη του μέρα, είναι
η πιο θανατηφόρα ολόκληρου του έτους.

Μάλιστα, φαίνεται πως αν καταφέρει να τη γλιτώσει κάποιος εκείνη τη μέρα, έχει αποφύγει και τους κακούς οιωνούς που τη συνοδεύουν.

Σύμφωνα με νέα στατιστικά στοιχεία, όμως, ο Μάρτιος, αποδεικνύεται ότι είναι και αυτός ένας από τους πιο θανατηφόρους μήνες του έτους.

Το «ημερολόγιο θανάτου» που κυκλοφόρησε σήμερα δείχνει ότι πάνω από 221.000 θάνατοι συνέβησαν τον Μάρτιο τα τελευταία πέντε χρόνια στη Βρετανία, γεγονός που αντιστοιχεί στο 9% του συνόλου των 2,4 εκατ. θανάτων ολόκληρου του έτους.Γι, αυτό, οι ειδικοί συνιστούν περισσότερη προσοχή μιας και την Παρασκευή ξεκινά ο πιο «επικίνδυνος» μήνας, ο Μάρτιος.

Ωστόσο, τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής της Βρετανίας αναγνωρίζουν τον Ιανουάριο ως τον πιο θανατηφόρο μήνα - με σχεδόν 50% περισσότερους θανάτους από τον πιο «ασφαλή» μήνα, τον Αύγουστο.

Ο καλοκαιρινός μήνας, παρά το γεγονός ότι αποτελείται από 31 μέρες, αντιπροσωπεύει μόλις το 7,4% των θανάτων ολόκληρου του έτος.

Ο Φεβρουάριος, παρά το γεγονός ότι έχει λιγότερες μέρες από τους υπόλοιπους μήνες, είναι ο δεύτερος πιο θανατηφόρος μήνας.Πάνω από 216.000 άτομα πέθαναν κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου την τελευταία πενταετία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου