Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Όσκαρ... προστίμων από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην «ευνοούμενη» Foll Follie


Μένει να διακριβωθεί αν κάποια από τα πρόστιμα μετουσιωθούν και σε μηνυτήρια αναφορά
Μπορεί να μην έλαβε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας για την "Ευνοούμενη" (The Favorite) ο Γιώργος Λάνθιμος, ωστόσο πέντε ημέρες μετά ημέρες μετά την απονομή των βραβείων, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα απονείμει τα δικά της "όσκαρ" προστίμων.

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής θα συζητηθούν οι εισηγήσεις για τα πρόστιμα παραποίησης των οικονομικών καταστάσεων (2016) της Folli- Follie η οποία δεν είναι απλώς ... "ευνοούμενη', αλλά "η ευνοούμενη" καθώς τα θέματα της απασχολούν επί μήνες και επισταμένως την εποπτική αρχή.

Γι αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης αν έχουν υπολογιστεί τα προσωπικά οφέλη για τους βασικούς μετόχους κ.κ Δημ. και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, και τα πρόστιμα θα μετουσιωθούν σε μια υποβολή μηνυτήριας αναφοράς προς τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γ. Δραγάτση.

Σύμφωνα με πηγές,το προηγούμενο διάστημα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα η διεύθυνση συναλλαγών απέστειλε πάνω από 25 δικαιώματα ακροάσεων σε εμπλεκόμενους στις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις του 2016.

Οι εμπλεκόμενοι είχαν το δικαίωμα της απάντησης και βάσει των απαντήσεων συντάχθηκαν οι εισηγήσεις προστίμων οι οποίες θα συζητηθούν προς το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.Με βάση τις εισηγήσεις, η Επιτροπή στην συνέχεια θα "απονείμει" και τα πρόστιμα, ανάλογα με τις παραβάσεις που έχουν διαπιστωθεί.

Η αρμόδια διεύθυνση συναλλαγών προχώρησε ταχύτατα για την σύνταξη των εισηγήσεων παρά το γεγονός ότι, ο όγκος της δουλειάς ήταν υπέρογκος καθώς έπρεπε να επιβεβαιωθούν οι παραβάσεις.

Όπως είναι γνωστό, οι καταστάσεις είχαν ψευδή στοιχεία σε ότι αφορά τις πωλήσεις, τα αποθέματα ενώ επιπρόσθετα υπήρχαν και πωλήσεις πακέτου μετοχών, ύψους 115 εκατ. ευρώ. Διχογνωμία υπάρχει σχετικά με το αν θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά για τους βασικούς μετόχους καθώς θα πρέπει να υπολογιστεί το προσωπικό όφελος το οποίο αποκόμισαν από τις πωλήσεις μετοχών.

Έγκριση του ενημερωτικού Δελτίου της Aegean

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί η έγκριση του ενημερωτικού Δελτίου της Aegean για την έκδοση ομολόγου έως 200 εκατ. ευρώ με επιτόκιο μεταξύ 3,6-3,8%.

Δημήτρης Παφίλας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου