Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Φρικτό ατύχημα στην Αθηνών - Λαμίας: Αστυνομικός έμεινε ανάπηρος από πτώση δέντρου

Σε δίκη παραπέμπονται ο εκπρόσωπος- διευθύνων σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρίας
καθώς και δυο μηχανικοί του ΕΥΔΕ ΚΣΣΥ - Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, θεωρούνται υπεύθυνοι για το ατύχημα που άφησε ανάπηρο τον συνταξιούχο αστυνομικό

Για τα αδικήματα της «σωματικής βλάβης τελεσθείσας από υπόχρεους» και της «διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο» παραπέμπονται να δικαστούν στο Πλημμελειοδικείο Λαμίας στις 3/4/2019 ο Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνικής Εταιρίας και δύο επιβλέποντες μηχανικοί της αρμόδιας Κρατικής Υπηρεσίας (Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών), κατηγορούμενοι ότι επέδειξαν αμελή συμπεριφορά ως προς την επαρκή συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών, επειδή δεν φρόντισαν για το έγκαιρο κόψιμο και κλάδεμα των δέντρων με επικίνδυνη κλίση προς το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να ξεριζωθεί ολόκληρο δέντρο, να πέσει στο δρόμο -στο ύψος των Καμένων Βούρλων και να προκαλέσει το σοβαρό τραυματισμό των οδηγών που περνούσαν από το σημείο, εκ των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά ένας συνταξιούχος αστυνομικός, 54 ετών.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στο 168 χλμ της Π.Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας στις 10-7-2015 και ώρα 21.15. Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και ενώ έπνεαν δυνατοί άνεμοι εκριζώθηκε δέντρο από το έρεισμα της οδού το οποίο έπεσε επί του οδοστρώματος, αποκλείοντας την κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί σύγκρουση τριών οχημάτων με το πεσμένο επί του οδοστρώματος δένδρο και να τραυματιστεί σοβαρά ο 54χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και λιγότερο σοβαρά η σύζυγος του η οποία επέβαινε στο αυτοκίνητο.

Ο άτυχος 54χρονος άντρας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπέστη θλάσεις πνευμόνων, βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, θλαστικό τραύμα στη μετωπιαία χώρα, κάταγμα βάσης κρανίο δεξιά, με αποτέλεσμα να πειραχθούν τα εγκεφαλικά του νεύρα και να προκληθεί τύφλωση και κώφωση. Η σύζυγός του τραυματίστηκε στον θώρακα και στην κοιλιά.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του παθόντα, Αντρέα Ταγαράκη, ο οδηγός, που έχει διαγνωσθεί με αναπηρία 90% από το συμβάν μόνιμα κωφός και σχεδόν τυφλός, ο οποίος μετακινείται πλέον με αναπηρικό καροτσάκι, θεωρεί την παραπομπή των υπευθύνων σε δίκη μία καταρχήν δικαίωσή του, ενώ πρόκειται να καταθέσει και αγωγή για την αποζημίωσή του για όσα υπέστη από την αβλεψία των υπευθύνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου