Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ: ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ

Σας παραθέτουμε το κείμενο που αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ.Μαρλαντή σε απάντηση της επιστολής των προεδρείων των Δημοτικών Υπαλλήλων που κατέθεσαν στο Προεδρείο.
ΠΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σ/Α.
ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ & ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Σ/Α
ΔΗΜΑΡΧΟΣ Σ/Α
Απαντώντας στην από 14.2.2019 ανακοίνωσή σας και αφού ακολούθησα πιστά τις συμβουλές σας, μελέτησα τον νόμο 4412/2016, ρώτησα τους ειδήμονες συμβουλάτορές μου, και σας απαντάω τα εξής: 
Αν και είστε πολλοί καλοί γνώστες του νόμου, σας διέφυγε ένα βασικό άρθρο που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις και δη το άρθρο 18 παρ. 1 του νόμου.
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, αλλά και με βάση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, η αρχή της διαφάνειας συγκαταλέγεται σε μία από τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τις δημόσιες συμβάσεις, η οποία πηγάζει από τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η παροχή της δυνατότητας στους υποψηφίους να λαμβάνουν γνώση των προσφορών των ανθυποψηφίων τους εξυπηρετεί της ανάγκες της διαφάνειας, της αποφυγής του κινδύνου αλλοίωσης των προσφορών και της ευχερούς εξέτασης και αξιολόγησής τους (βλ. ΣτΕ 3231/2012).
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, ναι μεν τα δικαιολογητικά των προσφορών είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ, πλην όμως όταν ζητούνται δείγματα, ως στοιχεία της τεχνικής καταλληλότητας των υποψηφίων, αυτά δεν είναι δυνατόν να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Κατά συνέπεια, η αρχή της διαφάνειας επιτάσσει στην Αναθέτουσα Αρχή να παρέχει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να παρευρίσκονται κατά την προσκόμιση των δειγμάτων, προς αποφυγή κινδύνου αλλοίωσης και ευχερούς εξέτασής τους. Η άρνηση σε προσφέροντα να παραστεί κατά την παραλαβή των δειγμάτων συνιστά κατάφωρη παράβαση της αρχής της διαφάνειας.
Κύριοι,
Πριν να εκδώσετε πομπώδεις ανακοινώσεις, χαρακτηρίζοντάς με ως άσχετο σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων, καλό θα είναι να μελετάτε καλύτερα τον νόμο. Οι υπάλληλοι που απαρτίζουν τις Επιτροπές οφείλουν να είναι δεόντως ενημερωμένοι, να γνωρίζουν τις διαδικασίες και να ενεργούν πάντοτε με διαφάνεια, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Ρητώς επιφυλάσσομαι για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μου ενώπιον παντός αρμοδίου πολιτικού ή ποινικού Δικαστηρίου.
Σπάτα 18/02/2019
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ

19 σχόλια:

  1. ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΤΣ@ΜΠΟ@Κ@ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΚΡΕΤΣΗ-ΠΡΙΦΤΗ Κ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ.
    Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΕΛΕΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πλακώ βαψομαλλού είπαμε δεν είναι ο νόμος, οι υπάλληλοι Ωστόσο θες δε θες ερμηνεύουν κατά το δοκούν το νόμο όσο δεν τους ακουμπά η τσιμπίδα. Είσαι πολύ μικρούλης γι αυτό κάτσε στα αυγά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΤΗΝ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΊΟΥ ΚΡΕΤΣΗ! !ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΈΒΑΙΑ, ΚΆΤΙ ΝΑ ΠΕΙ? ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα κ. Μαρλαντή ο νόμος είναι 44/12/2016 άρθρό 214 διαβάστε τον.
    Ευχαριστώ
    Γ.Παπακυπριανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας απάντησε ο νομικός του σύμβουλος, έπρεπε να έχετε παραιτηθεί, δεν χρειάζεται ο ΔΣ να διαβάσει ούτε να ερμηνεύσει τον νομό ο ίδιος.
      υπάρχουν νομικοί ειδικευμένοι σε αυτά τα θέματα, σε κάποιον ειδικό πήγε ο Ιρλανδής και τώρα περιμένουμε παραιτήσεις.

      Διαγραφή
  5. Έπιασε ένα κόμμα του νόμου το συνδύασε με μια απόφαση του ΣτΕ και κατέληξε ότι είχε δικαίωμα να μπει στην αίθουσα του διαγωνισμού. Ξεχνώντας ότι δεν είναι διαγωνιζόμενος αλλά δημοτικός σύμβουλος και ότι αυτός που σε τελική κατάληξη έπρεπε να μπει ήταν ο διαγωνιζόμενος (εάν έχει δίκιο στην ερμηνεία του νόμου). Ο δικηγόρος που συμβούλεψε γνωρίζει βέβαια ότι για αυτές είναι απόψεις του και επί της ερμηνείας του νόμου τελικά τα δικαστήρια θα αποφασίσουν. Η είσοδο ενός συμβούλου σε διαγνωστική διαδικασία για την υπεράσπιση γνωστού του είναι άλλο θέμα πολιτικό και μη μου πείτε ότι μπαίνοντας ήξερε το νόμο απέξω. Τα γράφω αυτά καθώς η άποψη που έχω για το Μαρλαντή ήταν και είναι θετική αλλά η κίνηση του αυτή μου χαλάει την εικόνα γιατί μάλλον επιβεβαιώνει τις φήμες για διαγωνισμούς με ανθρώπους αχυράνθρωπους. Οφείλεις να ξεκαθαρίσεις και οι δύο επιστολές σου είναι αίολες πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ.
      ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ.
      ΕΣΕΙΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ
      ΜΑΦΙΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

      Διαγραφή
  6. Και επειδή ρώτησα άλλο η διαδικασία ηλεκτρονικής διάνοιξης των προσφορών και άλλη η διαδικασία υποβολής δειγμάτων, ως στοιχεία της τεχνικής καταλληλότητας των υποψηφίων δεκα ερμηνείες υπάρχουν. Το πολιτικό θέμα είναι απλό. Δεν υποστηρίζω τους υπαλλήλους αλλά φανταστείτε να ερχόταν ο κάθε Βουλευτής, Δήμαρχος, Δημοτικός σύμβουλος και να μπούκαρε σε διαγωνιστικές διαδικασίες αντί των διαγωνιζομένων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας δεν λέει να κάνει ότι θέλει, άλλα ο αργόμισθος ΔΥ πρέπει να είναι στην θέση του όλο το ωράριο εργασίας του που το πληρώνω εγώ. εγώ που είμαι ιδιωτική υπάλληλος πρέπει να πάρω άδεια για να έρθω στον δήμο να κάνω κάποια δουλειά μου και έρχομαι και με απάθεια μου απαντάτε λείπει ο τάδε αργόμισθος έλατε αύριο. Φεύγοντας βλέπω τον αργόμισθο που λείπει από την θέση του να πίνει καφέ, να ψωνίζει στο σουπερ μάρκετ.
      Σε αυτά τα περιστατικά πως αντιδρούμε? τον σκοτώνουμε επιτόπου η πάμε στον Κο Μαρλαντή να μας σώσει από Εσάς τους αργομίσθους?

      Διαγραφή
  7. ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΔΥ ΟΚΑΡΦΑΚΙΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ Κ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΑΝ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΣ ΟΠΩΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ.

    ΠΗΓΕ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κ ΑΝ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ!

    ΚΟΡΟΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ Κ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΣΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

    ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΡΝΗΝΕΙΕΣ ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΑ ΓΙΔΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ Κ ΤΗΝ ΧΑΖΟ ΑΝΝΑ.

    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΔΥ ΕΧΑΣΕ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ Κ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ Ο ΚΑΡΦΑΚΙΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λαμογια ΔΥ οτι και να πειτε χασατε κατα κρατος τα κεφαλια μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανώνυμοι καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι η προσβολή και η συκοφαντία καθώς και ο εκφοβισμός ήσυκοφαντία ή προτροπή στο έργο των Δημοσίων υπαλλήλων είναι ποινικό αδίκημα καθώς και η IP του PC σας δεν είναι κρυφή και αρμόδια υπηρεσία είναι η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ ΕΣΥ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΥ ΑΡΓΟΜΙΣΘΕ ΕΙΣΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗ?
      ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ?
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ?
      ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΡΩΣΗ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΒΡΟΜΙΑΡΗΔΕΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ.
      Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΣ.
      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΦΡΟΝΙΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΣΕΙΣ
      Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
      ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΔΩΣΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΘΑ ΜΕ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.

      Διαγραφή
  10. ΤΕΛΙΚΑ ΣΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΓΝΩΣΤΗ, ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΗ ΚΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΙΚΣΚΕΦΘΗΚΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥς ΕΣΤΕΙΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΠΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άι τον Ποθουλάκη, τώρα που σας βοήθησε επί προσωπικών θεμάτων και τα έλυσε υπέρ σας.
    Οταν κατέβηκε απλός ΔΣ γιατί του δώσατε 77 ψήφους?
    Ο αιθυλικής δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος στην πολίτικη σκηνή είναι παλιός γνωστός και κάλος.
    άλλα είναι ΔΥ μέχρι εκεί ήρθε ο Μαρλαντης και τα σάρωσε όλα ότι δεν έκαναν όλοι μαζί 40-50 χρόνια τα έκανε αυτός μονός του σε μια θητεία και δεν είναι αργόμισθος ΔΥ ούτε συνταξιούχος είναι ένας σκληρά εργαζόμενος που δίνει και εργασία σε άλλους εργάτες.
    Δημαρχο θέλουμε, όχι Υπαλληλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμενα οτανε με καλεσανε στο Κοροπη για ανακρηση στα θεματα της ομοσπονδιας γθατι ο συλογος μας ειναι μελος, αυτα που ελεγε ο αγραματος μαρλα ειτανε μπαρουφες.
    τα χαρτια του ποθουλακη ειναι η φωτια που αναψε στην υποθεση και ευτυχως που ο συλογος μας ειναι καθαροσ πραγματικα δεν ξερω πως θα τη σκαπουλαρι η ηρινη και αλλες αλλα αυτες ξερουν απο που τους ηρθε η καρπαζια, οχι απο τον μαρλαντι, μας τοπε κιο δηκηγοροσ μας, αυτο το συμπαραστατι να φοβασεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην εφημερίδα Αλήθεια διαβάζω ότι 5 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Ομίλου Προβληματισμού Αρτέμιδος - Σπατών έχει και τα ονόματα τους Χάμψας, Τσιγάρας, Γκούνας, Κασιμάτης και Σιδηράς ζητάνε επίμονα από τον Ποθουλάκη να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΑ. ΠΡΩΤΑ Η ΚΑΒΟΥΡΟΧΕΛΩΝΑ Η ΑΝΝΑ ΞΕΤΣΙΠΩΤΗ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΟΥΡΟΧΕΛΩΝΑ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ Ο ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ.
    Η ΜΥΒΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΛΑΝΤΗ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΟΛΠΑ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ/ Ο ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου