Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

"Βουλκανιζατέρ" στο Γενικό Νίκαιας: Διευθυντής χωρίς εμπειρία με βύσμα τον Πολάκη!

mea-culpa-gnomodotisi5.jpg
Μείζον θέμα έχει προκύψει από την κατά παράβαση του διοικητικού δικαίου τοποθέτηση του χειρουργού κου Κούκη σε θέση Διευθυντή (επιστημονικά υπεύθυνου) στην Α’ χειρουργική κλινική του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας - με μόνο προφανές κριτήριο τη φιλία του με τον Παύλο Πολάκη.
 Μάλιστα, σε επιστολή που στάλθηκε προς τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά αναφέρεται «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η κατάργηση της αξιοκρατίας υπήρξε μετά από ισχυρές παρεμβάσεις αξιωματούχου ανώτερης αρχής».

Σημειώνεται, ότι στο παρελθόν ο κος Κούκης, με φωτογραφική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κου Πολάκη, είχε οριστεί αντιπρόεδρος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Άραγε, η προσωπική φιλία (που κρατάει από τα φοιτητικά τους χρόνια) ήταν το τελικό βαρόμετρο για να καταλήξει τώρα η θέση του Διευθυντή Κλινικής στον συγκεκριμένο ιατρό, ο οποίος είχε  μικρότερη εμπειρία από τον συνάδελφό του που διεκδικούσε επίσης τη θέση; Ήταν κομματικό το κριτήριο αναβάθμισης του;

Εύλογες οι απορίες, ειδικά από τη στιγμή που ο προαχθείς σε διευθυντή ιατρός – χειρουργός έχει στο ενεργητικό του μόλις 207 επεμβάσεις ενώ ο συνάδελφός του διαθέτει 1330.

Εύλογες οι απορίες, ιδίως αν συνυπολογιστούν ο τρόπος που από τον κο Πολάκη κουκουλώθηκε η δολοφονία της πεντάχρονης Μελίνας Παρασχάκη δια της προστρασίας της εμπλεκόμενης στην υπόθεση συγγενούς του, ή αν θυμηθούμε τον ετσιθελικό διορισμό του λαστιχά φίλου του στην διεύθυνση του νοσοκομείου Σαντορίνης.

Γενικά, ο λάτρης και οπαδός του Άρη Βελουχιώτη και της "χειρουργικής" με κονσερβοκούτια κατά το εμφυλιακό εγχειρίδιο του σωστού κατσαπλιά, Πάυλος Πολάκης, έχει παράδοση στο αποφασίζομεν και διατάσσομεν υπέρ συγγενών και φίλων.

Πρέπει να τονιστεί το γεγονός πως ήδη στους νοσοκομειακούς κύκλους συζητείται ο τρόπος βαθμολογίας του επιστημονικού έργου του κυρίου Κούκη και κατά πόσο ήταν αξιοκρατικός αυτός.

Το πιο εξωφρενικό όμως, είναι πως σύμφωνα με τις καταγγελίες (που έχουν φθάσει στο γραφείο του αντιπροέδρου της Β' ΔΥΠΕ κ. Γ. Αντύπα)  διαφαίνεται στοχευμένη παρέμβαση από την γνωμοδότηση του Νομικού συμβούλου της 2ης Υγειονομικής Υπηρεσίας κου Συμαντίρη, ο οποίος γνωμοδοτεί εν έτει 2018 για Εθιμοτυπικό Δίκαιο παρακάμπτοντας το Διοικητικό Δίκαιο.

Ήδη το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με συνδικαλιστές του ιατρικού χώρου να προειδοποιούν για "επιλογές που θα στοιχίσουν ακόμα κι ανθρώπινες ζωές" και για "ρουσφετολογικό κλίμα που υποσκάπτει τις δομές υγείας".

Όπως φαίνεται, η «οσφυοκαμψία» προκρίνεται έναντι της γνώσης και της αποδεδειγμένης εμπειρίας.  Όπως όλα δείχνουν κι έπειτα από τις καταγγελίες το ζήτημα προκρίσεως συγκεκριμένων ιατρών σε διευθυντές κλινικών κάτω από περίεργες συνθήκες θα καταλήξει να διευθετηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Στην ίδια την εν λόγω κλινική, πάντως, οδεύουν εσχάτως προς αρνητικό ρεκόρ αριθμού επεμβάσεων. Χαλαρά. Στην τελική, αν βρεθεί κανένας δικός τους σε ανάγκη, πέφτουν τα γνωστά τηλέφωνα και όλα ρυθμίζονται.



mea-culpa-gnomodotisi5.jpg






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου