Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Η πόλη της φρίκης στην Αγγλία-

 
Εδώ και σαράντα χρόνια οι βιαστές - δολοφόνοι δρούσαν ανενόχλητοι στην μικρή πόλη της Αγγλίας..Τέλφορντ: Ομαδικοί βιασμοί και δολοφονίες από το 1980












Ομαδικοί βιασμοί ανηλίκων και δολοφονίες από συμμορίες ανδρών ασιατικής καταγωγής (από ισλαμικές χώρες της νοτιο-ανατολικής Ασίας) ξεπερνούν τις 1000 υποθέσεις εδώ και 40 χρόνια - Σοκ στην Μεγάλη Βρετανία από την τεράστια καθυστέρηση της αστυνομίας

Περισσότερες από 1000 υποθέσεις βιασμών, σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, δολοφονιών και ναρκωτικών από αδίστακτες συμμορίες εδώ και 40 χρόνια συγκλονίζουν την πόλη Τέλφορντ της Αγγλίας, σε μια υπόθεση την οποία ο βρετανικός Τύπος χαρακτηρίζει ως το «μεγαλύτερο σκάνδαλο βιασμών».




Η 16χρονη Λούσι


Από την δεκαετία του 1980 συμμορίες επιδίδονταν σε φρικιαστικά εγκλήματα στην φαινομενικά ήσυχη πόλη της βόρειο – δυτικής Αγγλίας, ναρκώνοντας, βιάζοντας και σε ορισμένες περιπτώσεις δολοφονώντας ανήλικα κορίτσια.

Μία από τις υποθέσεις που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία, ήταν αυτή της Λούσι Λόου. Το 1997, ο 26χρονος -τότε- οδηγός ταξί, Αζχάρ Αλί Μεχμούντ, βίασε την 14χρονη Λούσι, η οποία γέννησε το παιδί του. Δύο χρόνια αργότερα, έβαλε φωτιά στο σπίτι της, σκοτώνοντας τη Λούσι, τη μητέρα της και την 17χρονη αδερφή της Σάρα

Ο Μεχμούντ φυλακίστηκε για την τριπλή δολοφονία, αλλά δεν του απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση.


Η 20χρονη Βίκι Ράουντ

Δύο χρόνια αργότερα, μία μαθήτρια ναρκώθηκε και βιάστηκε ομαδικά από εννέα άνδρες. Όπως ισχυρίστηκε, ο θάνατος της Λούσι ήταν προειδοποίηση για τα άλλα κορίτσια, ώστε να μην μιλήσουν.

«Φοβόμουν ότι θα πεθάνει η οικογένειά μου, όπως η οικογένεια της Λούσι. Σκέφτηκα ότι θα ήταν ασφαλείς, μόνο αν πέθαινα εγώ», εξήγησε, αφού αποκάλυψε ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Το 2002, μια ακόμα μαθήτρια η 13χρονη  Μπέκι Γουάτσον σκοτώθηκε όταν την παρέσυρε αυτοκίνητο και ενώ αρχικά φάνηκε ως ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, αργότερα έγινε γνωστό ότι  ανήλικη ήταν θύμα ομαδικού βιασμού από μια συμμορία Ασιατών.


Ο βιαστής και δολοφόνος Αζχάρ Αλί Μεχμούντ


Οι αμέτρητες περιπτώσεις βιασμών στην πόλη Τέλφορντ οδήγησαν βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης να ερευνήσουν τα γεγονότα και κατέληξαν σε φρικιαστικές αποκαλύψεις. Εκατοντάδες περιπτώσεις βιασμών είχαν αποσιωπηθεί, με ανήλικα κορίτσια να επιλέγουν την έκτρωση από φόβο απέναντι στα διεστραμμένα μέλη των συμμοριών.  Η έρευνα των Μέσων Ενημέρωσης οδήγησε την αστυνομία στη διεξαγωγή μιας επιχείρησης κατά της παιδικής πορνείας στην περιοχή, η όποια άρχισε να φέρνει στο φως της δημοσιότητας αμέτρητες υποθέσεις θυμάτων που είχαν επιλέξει την σιωπή.

Η ιστορία που ξεκίνησε το 1980 κωδικοποιήθηκε από βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως εξής:

Το 1980 ανήλικα κορίτσια στην πόλη Τέλφορντ κατήγγειλαν βιασμό από συμμορία ανδρών ασιατικής καταγωγής.

Το 1996 κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε στην αστυνοπία υπόθεση άνδρα που εξέδιδε ανήλικη κοπέλα
Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 κοινωνικοί λειτουργοί μαθαίνουν κάποιες περιπτώσεις βιασμών, αλλά δεν αντιδρούν αποφασιστικά.

Το 2000 δολοφονείται η  Λούσι Λόου μαζί με την μητέρα της και την 17χρονη αδελφή της από τον  Αζχάρ Αλί Μεχμούντ

Το 2002 δολοφονείται η 13χρονη Μπέκι Γουάτσον

2010 – 2013 η αστυνομία ξεκινάει τελικά έρευνα για την παιδική πορνεία στην περιοχή

2016, βουλευτές που εκλέγονται στην περιοχή ζητούν  την διερεύνηση των καταγγελιών

Μάρτιος 20018. Οι αρχές υπολογίζουν τα θύματα ομαδικών βιασμών σε περισσότερα από 1000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου