Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΗΠΑ: Εταιρεία δώρισε 29 εκατ. δολάρια σε κρυπτονόμισμα σε δημόσια σχολεία

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων
Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να έχουν πάρει την "κατηφόρα", ωστόσο μια ευχάριστη είδηση από τη ανερχόμενη αυτή αγορά έχει προκαλέσει αίσθηση τις τελευταίες ώρες.






Η Ripple, η εταιρεία πίσω από το κρυπτονομίσμα XRP, δώρισε συνολικά 29 εκατ. δολάρια (μεταφρασμένα σε XRP) στα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ, εκπληρώνοντας περισσότερα από 35.000 αιτήματα χρηματοδότησης από δασκάλους μέσω του φιλανθρωπικού ταμείου DonorsChoose!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει καταγραφεί στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εξοπλιστούν περισσότερες από 30.000 σχολικές αίθουσες σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 1 εκατομμύριο μαθητές θα αποκτήσουν βιβλία, σχολικά είδη, πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες, σε σχολικές εκδρομές κλπ.

Σημειώνεται ότι τα XRP θα μετατραπούν σταδιακά σε δολάρια, προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες αναταράξεις στην αγορά, καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, και η αγορά των κρυπτονομισμάτων διαθέτει σχετικά μικρή κεφαλαιοποίηση.

Η κίνηση αυτή ενεργοποίησε πολλούς καλλιτέχνες και διάσημους, οι οποίοι τη μοιράστηκαν στα social media ενθουσιασμένοι, μεταξύ αυτών και ο Ashton Kutcher.


aston22


Όσον αφορά την ίδια τη Ripple, πρόκειται για μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Sillicon Valley, έχοντας ξεπεράσει πλέον σε κεφαλαιοποίηση την Uber. Η εταιρεία έχει λανσάρει το δικό της κρυπτονομίσμα, το XRP, γεγονός που το καθιστά ένα από τα ελάχιστα centralised κρυπτονομίσματα, δηλαδή νόμισμα το οποίο ουσιαστικά υπόκειται σε έλεγχο, σε κάποια εποπτικη αρχή (στην προκειμένη από την εταιρεία που το έχει εκδώσει), κάτι που δε συνατάται στα περισσότερα "παραδοσιακά" κρύπτο όπως το Bitcoin. Άλλωστε η όλη ουσία της ύπαρξης τους είναι η αποφυγή του εποπτικού ελέγχου...

Ωστόσο η Ripple "παίζει το παιχνίδι" διαφορετικά. Για την ακριβεία πρόκειται για το μοναδικό κρυπτονομίσμα που συμμαχεί ουσιαστικά με τις τράπεζες, καθώς η τεχνολογία πίσω από αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τις τράπεζες και τον τρόπο που εκτελούν τις συναλαλγές τους στο μέλλον. Το αν θα φέρει πράγματι επανάσταση στο χρηματοπιστωτικό τομέα θα το δείξει βέβαια η ιστορία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου