Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Πουτζδεμόν: Με ρυζόγαλο και παϊδάκια θα περάσει την Κυριακή του Πάσχα, στη φυλακή

Ο δικηγόρος του πρώην προέδρου της Καταλονίας ζητά από τη γερμανική δικαιοσύνη να
απορρίψει την έκδοσή του στην Ισπανία





Ρυζόγαλο και παϊδάκια θα περιλαμβάνει το πασχαλινό μενού του Κάρλες Πουτζδεμόν στις γερμανικές φυλακές του Νόιμινστερ όπου κρατείται.

Η γερμανική εφημερίδα Bild απεικονίζει το εσωτερικό του κτιρίου των φυλακών στο επίμαχο άρθρο της και αποκαλύπτει τι θα περιλαμβάνει την Κυριακή των Καθολικών (Κυριακή των Βαίων για τους Χριστιανούς) το πασχαλινό γεύμα του πρώην ηγέτη της Καταλονίας. Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του, Βόλφγκανγκ Σόμπουργκ, ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να απορρίψει την έκδοσή του στην Ισπανία.

Αφορμή για το αίτημα είναι οι ρυθμίσεις του νόμου που αφορά στη διεθνή δικαστική συνδρομή: ακόμη και αν το δικαστήριο αποφασίσει την έκδοση ενός ατόμου σε ένα ξένο κράτος, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί χωρίς προηγούμενη έγκριση είτε της κυβέρνησης γερμανικού κρατιδίου είτε της κεντρικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο Βερολίνο. Αρμόδια στην προκειμένη περίπτωση είναι η υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.

Ο Γερμανός ποινικολόγος είναι πρώην μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης όπως και του ανωτάτου Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Καρλσρούη και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς του διεθνούς δικαίου. Μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ, ο Βόλφγκανγκ Σόμπουργκ, δηλώνει πως θα πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία έκδοσης του Κάρλες Πουτζδεμόν προκειμένου να μην μεταφερθεί μια σύγκρουση που αφορά το εσωτερικό της Ισπανίας σε γερμανικό έδαφος. Αναφερόμενος επίσης στο ισπανικό ένταλμα έκδοσης ο Γερμανός επιφανής Νομικός το χαρακτηρίζει «ανακριβές» και «πρόχειρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου