Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Παράνομο streaming... 18.000 € για «πειρατή»


«Έκλεβε» για χρόνια εικόνα από τον Sky Sports μέσω μη αδειοδοτημένου streaming και θα το... πληρώσει ακριβά. Ο λόγος για έναν Βρετανό «πειρατή» από το Μπρίστολ, ο οποίος
εντοπίστηκε και όχι μόνο αυτό, αλλά θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας το ποσό των 16.000 λιρών ως αποζημίωση!





Ο Γιουσούφ Μοχάμεντ δεν περιορίστηκε στην προσωπική του χρήση. Προσχώρησε ένα βήμα - ή μάλλον αρκετά- παραπάνω, δημιουργώντας έναν ιστότοπο για τη μετάδοση live streaming αγώνων της ομάδας του μέσω του Sky Sports.

Επόμενο ήταν να εντοπιστεί και να ταυτοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες τον οδήγησαν στο δικαστήριο για τα πνευματικά δικαιώματα. Το δικαστήριο επιδίκασε ως πρόστιμο το ποσό των 16.000 λιρών, κάνοντας τον φανατικό του ποδοσφαίρου να το... φυσάει και να μην... κρυώνει!
Η σύλληψη του Γιουσούφ πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό ενός εμπόρου, ο οποίος πουλούσε τον αποκωδικοποιητή Kodi, μέσω του οποίου οι χρήστες αποκτούν ελεύθερη πρόσβαση σε ταινίες, σειρές και αθλητικά γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου