Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Αυτός είναι ο στρατηγός του Κιμ που είναι έτοιμος να πατήσει το «κουμπί»

Αυτός είναι ο στρατηγός του Κιμ που είναι έτοιμος να πατήσει το «κουμπί»
O άνθρωπος - σκιά του Βορειοκορεάτη δικτάτορα που χαρακτήρισε τον Τράμπ «γεροξεκούτη» - Όσοι τον γνωρίζουν λένε πως είναι πολύ πιο επικίνδυνος από όσο δείχνει
Είναι η σκιά του Κιμ Γιονγκ Ουν, ακολουθώντας κατά πόδας τον βορειοκορεάτη δικτάτορα από τιις εκτοξεύσεις πυραύλων μέχρι τις στρατιωτικές παρελάσεις




Ο λόγος για τον στρατηγό Kim Rak -gyom, ο άνθρωπος με τα χακί που εμφανίζεται συχνά στις φωτογραφίες χαμογελαστός και να αστειεύεται με τους συναδέλφους του, αλλά πολύ περισσότερο με το... «αφεντικό του». Κι όμως, είναι πολύ πιο επικίνδυνος από όσο δείχνει η εξωτερική του εμφάνιση.

Ως επικεφαλής του πυραυλικού συστήματος της Βόρειας Κορέας, πιστεύεται ότι είναι αυτός που έχει το δάχτυλό του στο κουμπί των πυρηνικών και πιστεύεται ότι έχει στη διάθεσή του περισσότερες από 60 πυρηνικές κεφαλές.

Λίγες ώρες προτού ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοινώσει ότι έχει βάλει στόχο το απομακρυσμένο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού που ανήκει στην αμερικανική επικράτεια, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε με «οργή και φωτιά» την Βόρεια Κορέα, εάν απειλήσει τη χώρα του.

Ο στρατηγός Kim Rak-gyom το πήγε ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου «ανοησίες» και τον Τραμπ «γεροξεκούτη». «Ένας σωστός διάλογος είναι αδύνατος με έναν τέτοιο τύπο», είπε,  ισχυριζόμενος ότι το σχέδιο Γκουάμ θα είναι έτοιμο στα μέσα Αυγούστου.

Όπως χαρακτηρσιτικά ανέφερε, η Πιονγκγιάνγκ σχεδιάζει να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους, που θα χρειαστούν 17 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα για να διανύσουν 2.086 μίλια, προτού πέσουν 24 μίλια από το Γκουάμ, ακριβώς έξω από τα ύδατα της αμερικανικής επικράτειας.

Λίγα είναι γνωστά για τον μυστηριώδη στρατιωτικό, ο οποίος πηγαίνει βήμα βήμα με τον Τραμ στην πιο επικίνδυνη κλιμάκωση των σχέσεων  μεταξύ των δύο χωρών.

Στην πραγματικότητα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Νότιας Κορέας, δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το ποιος ακριβώς είναι ο άνθρωπος - σκιά του Κιμ.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι ανέβηκε βαθμό στην ιεραρχία τον Ιούνιο του 2012, περίπου έξι μήνεε μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Διορίστηκε επικεφαλής της νεοσύστατης μονάδας πυραύλων, το πρώτο δείγμα δηλαδή ότι ο Κιμ ήθελε να επιταχύνει το πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας.

«'Εβαλε πυραύλων στο ίδιο επίπεδο με το στρατό και την αεροπορία και έδωσε στον Kim Rak-gyom έναν απευθείας δίαυλο μαζί του», γράφει ο Australian.


Προς το παρόν τουλάχιστον ο στρατός της Νοτίου Κορέας αναφέρει ότι δεν έχει παρατηρηθεί κάποια περίεργη κινητικότητα στην Πιονγκγιάνγκ, ενώ πολλοί αναλυτές εκφράζουν αμφιβολίες ότι μπορεί να εξαπολύσει επίθεση κατά των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου