Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Full time» εργαζόμενος ως μέλος της βασιλικής οικογένειας

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι δεν ασκούν πλήρως τα δημόσια καθήκοντά τους
Η απουσία του 96χρονου πρίγκιπα Φίλιππου από τις δημόσιες υποχρεώσεις του το φθινόπωρο δημιουργεί περισσότερες υποχρεώσεις στα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας καθώς η 91χρονη πλέον Ελισάβετ έχει ήδη εκχωρήσει κάποια από τα καθήκοντά της στα παιδιά και τα εγγόνια της.




Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους αφού σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έχουν πραγματοποιήσει λιγότερες από 200 δημόσιες εμφανίσεις ο καθένας μέσα σε ένα έτος σε αντίθεση με την «αειθαλή» βασίλισσα Ελισάβετ, που μόνο το περασμένο έτος, πραγματοποίησε 385 εμφανίσεις στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της.



Όμως, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον πρωτότοκο γιο της αξέχαστης πριγκίπισσας Νταϊάνας και την σύζυγό του. Τον Ιούλιο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παραιτήθηκε από την εργασία του ως πιλότος της εταιρείας αεροπορικών μεταφορών ασθενών (East Anglia Air Ambulance) και ήδη το ζευγάρι μετακόμισε από την κατοικία του στο Άμνερ Χολ του Νόρφολκ στο παλάτι του Κένσιγκτον στην βρετανική πρωτεύουσα.

Χθες με επίσημη ανακοίνωση του το παλάτι έκανε γνωστό ότι από την επόμενη εβδομάδα ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ αναλαμβάνουν περισσότερους βασιλικούς ρόλους ενώ ο 4χρονος γιος τους, πρίγκιπας Γεώργιος, αρχίζει την επόμενη Πέμπτη το σχολείο στο ιδιωτικό Thomas's School στην περιοχή Μπάτερσι του Λονδίνου.

Η μικρή πριγκίπισσα Σάρλοτ, 2 ετών, θα αρχίσει να πηγαίνει στο νηπιαγωγείο σε μερικούς μήνες και κατά πάσα πιθανότητα θα φοιτήσει στο ίδιο σχολείο με τον αδελφό της.

Πηγή του παλατιού δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θα συνοδεύσουν οι ίδιοι τον πρίγκιπα Γεώργιο στο σχολείο και η επιθυμία τους είναι να είναι παρόντες μόνο ελάχιστοι φωτογράφοι και καθόλου κάμερες. Το ζευγάρι θέλει να προστατεύσει τα παιδιά του από την έκθεση στην δημοσιότητα και να μην βιώσουν όσα βίωσαν ο Ουίλιαμ και ο Χάρι, όταν η μητέρα τους, πριγκίπισσα Νταϊάνα, τους συνόδευε σε σχολείο κοντά στο παλάτι ενώ γύρω τους υπήρχαν δεκάδες κάμερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου