Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ροντρίγκο Ντουτέρτε: Να σκοτώνετε όσους «ανόητους» αντιστέκονται

Ξαναχτύπησε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίνγκο Ντουτέρτε ο οποίος έδωσε στους αστυνομικούς την άδεια να σκοτώνουν όσους «ανόητους» αντιστέκονται κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε δύο ημέρες μετά την προσέλευση εκατοντάδων πολιτών στην κηδεία ενός νέου που μετατράπηκε σε διαδήλωση κατά του αιματηρού πολέμου του προέδρου της χώρας κατά του εμπορίου ναρκωτικών.



Η «εντολή» αυτή δόθηκε, μάλιστα, εκτός του κειμένου που εκφωνούσε ο Ντουτέρτε προς τον αρχηγό της αστυνομίας μιας πόλης στα νότια της χώρας ο δήμαρχος της οποίας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εφόδου κατά των ναρκωτικών.

«Το καθήκον σου απαιτεί να υπερβαίνεις την αντίσταση του προσώπου που θα συλλάβεις. Αν αντισταθεί και είναι βίαιος τότε είσαι ελεύθερος να σκοτώσεις τους ανόητους, αυτή είναι η εντολή μου προς εσένα» είπε ο Ντουτέρτε.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων ξαναχτυπά: Να σκοτώνετε όσους «ανόητους» αντιστέκονταιΗ εκστρατειά του Ντουτέρτε κατά της διακίνησης ναρκωτικών ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 λίγο μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου και ενώ στην προεκλογική του καμπάνια είχε δεσμευθεί να χρησιμοποιήσει θανατηφόρα βια προκειμένου να εξαφανίσει το έγκλημα και τα ναρκωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου