Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Και όμως οι Έλληνες δεν πληρώνουν τους υψηλότερους φόρους στην Ε.Ε.

Τους χαμηλότερους φόρους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνουν οι Κύπριοι – Η έρευνα του World Economic Forum αφορά σε φυσικά και όχι σε νομικά πρόσωπα
Τους υψηλότερους φόρους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνουν οι Γάλλοι πολίτες οι οποίοι κατάφερναν να ξεπεράσουν και την «διασημότερη» χώρα σε αυτόν τον τομέα, το Βέλγιο.
Η Γάλλοι πολίτες καλούνται να συντηρήσουν έναν από τους πλέον ακριβότερους δημόσιους τομείς σε ολόκληρη την Ένωση, κάτι που ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει ότι θα αλλάξει άμεσα.

Με την οικονομία της Γαλλίας να καρκινοβατεί εδώ και μια δεκαετία και με τουλάχιστον 35 διαφορετικά συνταξιοδοτικά ταμεία, οι Γάλλοι φορολογούμενοι πληρώνουν περισσότερα ακόμα και από χώρες που βρέθηκαν σε καθεστώς Μνημονίων.

Σύμφωνα με την έρευνα του World Economic Forum ο μέσος Γάλλος φορολογούμενος χρειάζεται να εργαστεί 210 ημέρες μέχρι να «ξεχρεώσει» τις υποχρεώσεις του στο κράτος, ενώ ακολουθεί. -όπως ήταν αναμενόμενο- το Βέλγιο.

Και όμως οι Έλληνες δεν πληρώνουν τους υψηλότερους φόρους στην Ε.Ε.
Στην τρίτη θέση είναι η Αυστρία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, 20 από τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν αυξήσει τους συντελεστές ΦΠΑ από το 2009.  Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Ουγγαρία, όπου ο ΦΠΑ σημείωσε άνοδο από 20% σε 27%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου