Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Το δράμα των δυο αδελφών που αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν λόγω ανέχειας

Τα δυο αδέλφια ηλικίας 42 και 41 ετών αντίστοιχα τα τελευταία 5 χρόνια ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στο σπίτι τους στις εργατικές κατοικίες της Πάτρας, στην περιοχή των Ζαρουχλέικων, χωρίς ρεύμα και νερό.
Όπως λένε στην γειτονιά, ούτε ένα επίδομα για να φάνε δεν παίρνουν και τους φροντίζουν όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής δίνοντάς τους συχνά, τρόφιμα αλλά και ένα πιάτο φαγητό. Μάλιστα λόγω της έλλειψης νερού, για να πλυθούν έχουν βάλει στο μπαλκόνι τους ένα βαρέλι, το οποίο κατά καιρούς το γεμίζουν, για να κάνουν μπάνιο.
Κανείς πάντως δεν φανταζόταν την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα, όταν την περασμένη Πέμπτη τα δύο αδέλφια θα ανέβαιναν στην ταράτσα της πολυκατοικίας και θα απειλούσαν να πέσουν στο κενό.
Ο ένας μάλιστα έβγαζε και το πόδι του έξω, με τους αυτόπτες μάρτυρες να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα. Επί τόπου βρέθηκαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν αποκλείσει το δρόμο με ειδικό διαπραγματευτή, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δυο άνδρες ήταν υπό την επήρεια ουσιών, την ώρα, που επιχείρησαν να βάλουν τέλος στην ζωή τους.

Τελικά μετά από αρκετή ώρα διαπραγματεύσεων και οι δύο κατέβηκαν και μεταφέρθηκαν στην Ψυχιατρική Κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, όπου εξετάστηκαν από τους γιατρούς και στη συνέχεια διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας», όπου και υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις.

Πάτρα: Το δράμα των δυο αδελφών που αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν λόγω ανέχειαςΜάλιστα οι αιματολογικές εξετάσεις, που τους έγιναν, έδειξαν ότι οι άνδρες βρίσκονταν στα όρια υποσιτισμού και για αυτό τον λόγο νοσηλεύτηκαν για δυο ημέρες στην παθολογική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος. Μετά το εξιτήριο, που πήραν την Κυριακή από το νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας», μεταφέρθηκαν εκ νέου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύονται μέχρι σήμερα στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ.

Να αναφέρουμε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι δυο άνδρες, μετά τον θάνατο των γονιών τους, μένουν μόνοι τους στο σπίτι και δεν διατηρούν επαφή με τα υπόλοιπα 7 αδέλφια τους, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές. Αυτό, που ανησυχεί τους γείτονές τους είναι τι μέλλει γενέσθαι με τα δυο αδέλφια, όταν δηλαδή θα πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς, εάν επιστρέψουν στις πρότερες συνθήκες διαβίωσής τους, ίσως στο μέλλον να υπάρξει παρόμοιο περιστατικό, αφού, όπως φαίνεται η απόγνωση τους οδήγησε να επιχειρήσουν να βάλουν ένα τέλος στο δράμα, που βιώνουν την τελευταία 5ετία.

Πηγή: tempo24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου